2015-08-31 06:00

2015-08-31 06:00

De styrande visar ingen hänsyn

KIL:

De båda kommunalråden Mikael Johansson (S) och Georg Forsberg (C) hade vid tidigare kontakter med de boende på Runnevål, Kils största bostadsområde, lovat att man inte skulle köra över dem i frågan om en etablering av industriområdet Humletorp.

Runnevålsborna har protesterat högljutt och sagt ifrån att de inte vill ha något industriområde i nära anslutning till sitt bostadsområde. Deras företrädare blev vid en frågestund i Kils kommunfullmäktige utskällda av det ena kommunalrådet, och därmed fick de boende se hur mycket dialog som de styrande ville ha i frågan.

Någon hänsyn till deras vilja har de styrande i Kils kommun inte tagit utan går vidare i industrietableringsprocessen. Det rimliga hade varit att ta hänsyn till det stora motståndet och avbryta processen med etableringen av Humletorp.

Det som nu troligen kommer att ske är att de Runnevålsborna körs över och att industriområdet byggs – och att man från de styrandes sida kommer att säga att man har tagit ”viss” hänsyn till de boende.

Det finns ett annat förslag till etablering av industriområde som de styrande inte tagit hänsyn till, och det är södra sidan av väg 61. Eller vill de båda kommunalråden bli ihågkomna som de som beslutade att lägga industriområdet Humletorp i nära anslutning till Kils största bostadsområde Runnevål?

Bedrövad boende

De båda kommunalråden Mikael Johansson (S) och Georg Forsberg (C) hade vid tidigare kontakter med de boende på Runnevål, Kils största bostadsområde, lovat att man inte skulle köra över dem i frågan om en etablering av industriområdet Humletorp.

Runnevålsborna har protesterat högljutt och sagt ifrån att de inte vill ha något industriområde i nära anslutning till sitt bostadsområde. Deras företrädare blev vid en frågestund i Kils kommunfullmäktige utskällda av det ena kommunalrådet, och därmed fick de boende se hur mycket dialog som de styrande ville ha i frågan.

Någon hänsyn till deras vilja har de styrande i Kils kommun inte tagit utan går vidare i industrietableringsprocessen. Det rimliga hade varit att ta hänsyn till det stora motståndet och avbryta processen med etableringen av Humletorp.

Det som nu troligen kommer att ske är att de Runnevålsborna körs över och att industriområdet byggs – och att man från de styrandes sida kommer att säga att man har tagit ”viss” hänsyn till de boende.

Det finns ett annat förslag till etablering av industriområde som de styrande inte tagit hänsyn till, och det är södra sidan av väg 61. Eller vill de båda kommunalråden bli ihågkomna som de som beslutade att lägga industriområdet Humletorp i nära anslutning till Kils största bostadsområde Runnevål?

Bedrövad boende

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.