2015-08-29 06:00

2015-08-29 06:00

Såld betyder såld – eller bokad

TOMTER I KIL:

Svar till signaturen Kilsbo (NWT 27/8):

Genom den annons du nämner vill vi berätta för Kilsborna att arbetet med de fyra bostadsområdena i Lövenstrand går bra och att det är stort intresse för de 155 planerade bostäderna i sluttningen mot sjön Fryken. Eftersom vi fått frågor om vad märkningen SÅLD på tomtskyltarna i Runnevål betyder ville vi också förklara det. Det betyder att de tomterna är sålda, under köpekontrakt (gäller 6 månader) eller bokade genom bokningsavtal (gäller 3 månader). Syftet med märkningen är att de som besöker området enkelt ska se vilka tomter som är lediga. Runnevål är det område där vi kunnat påbörja försäljning. Viksta by kommer att vara klart med vägar och ledningar om en månad och förhandlingar med husexploatörer pågår. Sedan kan vi börja med försäljning även i detta område.

Jag förstår varför kölistan till Lövenstrand är så lång. Åk gärna ned i Runnevål för att se vilka bra lägen det är. Om en månad kan du besöka Viksta by och senare även Skommita och Tallåsen där vi avverkat skog och ska påbörja markarbeten samt tomtavstyckning. Snart inviger vi Viksta by och vid detta tillfälle kommer vi också att visa områdena Skommita och Tallåsen. På kil.se/lovenstrand berättar vi löpande om utvecklingen av Lövenstrand och du får gärna höra av dig om du har fler funderingar.

Georg Forsberg, ordförande i styrgruppen för Lövenstrand

Svar till signaturen Kilsbo (NWT 27/8):

Genom den annons du nämner vill vi berätta för Kilsborna att arbetet med de fyra bostadsområdena i Lövenstrand går bra och att det är stort intresse för de 155 planerade bostäderna i sluttningen mot sjön Fryken. Eftersom vi fått frågor om vad märkningen SÅLD på tomtskyltarna i Runnevål betyder ville vi också förklara det. Det betyder att de tomterna är sålda, under köpekontrakt (gäller 6 månader) eller bokade genom bokningsavtal (gäller 3 månader). Syftet med märkningen är att de som besöker området enkelt ska se vilka tomter som är lediga. Runnevål är det område där vi kunnat påbörja försäljning. Viksta by kommer att vara klart med vägar och ledningar om en månad och förhandlingar med husexploatörer pågår. Sedan kan vi börja med försäljning även i detta område.

Jag förstår varför kölistan till Lövenstrand är så lång. Åk gärna ned i Runnevål för att se vilka bra lägen det är. Om en månad kan du besöka Viksta by och senare även Skommita och Tallåsen där vi avverkat skog och ska påbörja markarbeten samt tomtavstyckning. Snart inviger vi Viksta by och vid detta tillfälle kommer vi också att visa områdena Skommita och Tallåsen. På kil.se/lovenstrand berättar vi löpande om utvecklingen av Lövenstrand och du får gärna höra av dig om du har fler funderingar.

Georg Forsberg, ordförande i styrgruppen för Lövenstrand

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.