2015-08-28 06:00

2015-08-28 06:00

Satsa på beredskapsjobb

MIGRATION: Naiva proffstyckare styr debatten

Huvuddelen av svenskarna är inte rasister men vi ser en handlingsförlamad regering, som inte kan hantera flykting- och invandrarfrågorna. De låter i stället naiva proffstyckare påverka och styra debatten om flyktingströmmen till Sverige.

Svensson må hålla tyst, för han är ju rasist så fort han ifrågasätter och begriper inget. Vad Sveriges folk vill ha svar på är följande utan att för den skull bli kallad för rasist:

Varför måste man förtiga sanningen genom att förvanska verkliga arbetslössiffror när det gäller flyktingar/Invandrare som anlänt från länder utanför Europa. I dagens statistik tar man med norrmän, finländare, danskar et cetera och får på så vis en bild av en arbetslöshet som ser mycket bättre ut än verkligheten. Verkligheten skulle sätta fart på regeringen och pressa fram åtgärder.

Varför slänger merparten av flyktingar/invandrare sina pass, när de anlänt till Italien/Grekland? Är det enklare att få stanna i Sverige då? Eller har de som slänger passen inte flyktingstatus?

Varför kan vi inte påverka övriga medlemsländer i EU att fördela flykting-/invandrarströmmen till alla medlemsländer? Klart är ju att våra generösa bidragsregler lockar hit människor, men alla inser att i längden håller det inte att huvuddelen av människoströmmen kommer till Sverige. Vi måste ju våga prata om det här, annars riskerar vi att Sverigedemokraterna blir landets största parti.

Varför inte direkt sätta de anländande människorna i enklare beredskapsjobb där staten betalar lön? Vi måste ju ändå betala för deras uppehälle över skattsedeln.

Berättigade frågor. Om du eller jag flytt från krig, så hade vi kanske också sökt asyl i Sverige. Men man måste ju ha ett system som fungerar, så att samhället inte drunknar i olösta problem.

P F

Huvuddelen av svenskarna är inte rasister men vi ser en handlingsförlamad regering, som inte kan hantera flykting- och invandrarfrågorna. De låter i stället naiva proffstyckare påverka och styra debatten om flyktingströmmen till Sverige.

Svensson må hålla tyst, för han är ju rasist så fort han ifrågasätter och begriper inget. Vad Sveriges folk vill ha svar på är följande utan att för den skull bli kallad för rasist:

Varför måste man förtiga sanningen genom att förvanska verkliga arbetslössiffror när det gäller flyktingar/Invandrare som anlänt från länder utanför Europa. I dagens statistik tar man med norrmän, finländare, danskar et cetera och får på så vis en bild av en arbetslöshet som ser mycket bättre ut än verkligheten. Verkligheten skulle sätta fart på regeringen och pressa fram åtgärder.

Varför slänger merparten av flyktingar/invandrare sina pass, när de anlänt till Italien/Grekland? Är det enklare att få stanna i Sverige då? Eller har de som slänger passen inte flyktingstatus?

Varför kan vi inte påverka övriga medlemsländer i EU att fördela flykting-/invandrarströmmen till alla medlemsländer? Klart är ju att våra generösa bidragsregler lockar hit människor, men alla inser att i längden håller det inte att huvuddelen av människoströmmen kommer till Sverige. Vi måste ju våga prata om det här, annars riskerar vi att Sverigedemokraterna blir landets största parti.

Varför inte direkt sätta de anländande människorna i enklare beredskapsjobb där staten betalar lön? Vi måste ju ändå betala för deras uppehälle över skattsedeln.

Berättigade frågor. Om du eller jag flytt från krig, så hade vi kanske också sökt asyl i Sverige. Men man måste ju ha ett system som fungerar, så att samhället inte drunknar i olösta problem.

P F

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.