2015-08-28 06:00

2015-08-28 06:00

Cyklisterna kör på fel sida, mot enkelriktat och mot rött

TRAFIKREGLER: Inte konstigt att olyckor inträffar

Det är inte konstigt att cykelolyckor inträffar! Cyklisterna färdas på fel sida, kör mot rött och enkelriktat, har hörlurar i öronen och lyssnar på musik... Hur tusan ska man då kunna höra varningar?

De tycks tro att det är cykelöverfarter vid varje vägkorsning och tar för givet att bilister ska lämna företräde, när det i stället är de själva som ska göra det. De kan ingenting om trafikregler. Dags att införa ett körkort för cykel, så att de åtminstone lär sig vilken sida de ska cykla på. Vad en och annan vägskylt betyder kan också vara bra att veta.

Oslo

Det är inte konstigt att cykelolyckor inträffar! Cyklisterna färdas på fel sida, kör mot rött och enkelriktat, har hörlurar i öronen och lyssnar på musik... Hur tusan ska man då kunna höra varningar?

De tycks tro att det är cykelöverfarter vid varje vägkorsning och tar för givet att bilister ska lämna företräde, när det i stället är de själva som ska göra det. De kan ingenting om trafikregler. Dags att införa ett körkort för cykel, så att de åtminstone lär sig vilken sida de ska cykla på. Vad en och annan vägskylt betyder kan också vara bra att veta.

Oslo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.