2015-08-18 06:00

2015-08-18 06:00

Skräpmatens förbannelser

FETMA: Frosseri leder till allt möjligt ont...

Nu får det vara nog med alla hängande bukar och sprängfyllda fettvalkar under vältränade käkmuskler som tuggar och skickar vidare all skräpmat rakt ner i en slafsig magsäck!

Egentligen borde jag inte bry mig, det är ju inte min kropp som sväller och löses upp av allt fett och sörja som blandas där, men kostnaderna för allt skräpmatsätande är solidariskt fördelad på alla genom skatten. Sjukvården dräneras i arbetet med att försöka befria dessa människor från alla biverkningar som deras frosseri innebär vilket medför att övriga inte har en chans att komma fram till sina respektive vårdcentraler.

Vad är det som gör att man vill sitta och praktiskt taget äta sönder sig själv och hela samhället? Varför måste man stoppa i sig något onyttigt när det finns bra mat att handla?

Efter flera års arbete i primärvården har jag sett följderna av detta frosseri, följder som är väl dokumenterade och som bland annat heter: högt blodtryck, diabetes typ 2, belastningsskador i leder, smärta och problem med rörligheten i lederna, blodfettsrubbningar, ökad risk för en hjärt- och kärlsjukdomar, åderförkalkning, ökad risk för stroke, hjärtinfarkt och kärlkramp, gallsten, astma, svårigheter att andas, sömnapné och snarkningar, svårigheter att bli gravid, komplikationer under graviditeten, livmodercancer, cancertumör i eller på livmodern, äggstockscancer, bröstcancer, bukspottkörtelcancer, strupcancer, tjocktarmscancer, njurcancer, levercancer, prostatacancer, demens och depression.

Det är dags för en förändring!

Medvind

 

Egentligen borde jag inte bry mig, det är ju inte min kropp som sväller och löses upp av allt fett och sörja som blandas där, men kostnaderna för allt skräpmatsätande är solidariskt fördelad på alla genom skatten. Sjukvården dräneras i arbetet med att försöka befria dessa människor från alla biverkningar som deras frosseri innebär vilket medför att övriga inte har en chans att komma fram till sina respektive vårdcentraler.

Vad är det som gör att man vill sitta och praktiskt taget äta sönder sig själv och hela samhället? Varför måste man stoppa i sig något onyttigt när det finns bra mat att handla?

Efter flera års arbete i primärvården har jag sett följderna av detta frosseri, följder som är väl dokumenterade och som bland annat heter: högt blodtryck, diabetes typ 2, belastningsskador i leder, smärta och problem med rörligheten i lederna, blodfettsrubbningar, ökad risk för en hjärt- och kärlsjukdomar, åderförkalkning, ökad risk för stroke, hjärtinfarkt och kärlkramp, gallsten, astma, svårigheter att andas, sömnapné och snarkningar, svårigheter att bli gravid, komplikationer under graviditeten, livmodercancer, cancertumör i eller på livmodern, äggstockscancer, bröstcancer, bukspottkörtelcancer, strupcancer, tjocktarmscancer, njurcancer, levercancer, prostatacancer, demens och depression.

Det är dags för en förändring!

Medvind

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.