2015-08-18 06:00

2015-08-18 06:00

Omkörd av snabb polisbil

SIGNALFEL:

Jag blev nyligen omkörd av en polisbil. Själv höll jag laglig hastighet, 90 km/tim. Polisbilens fart bedömer till minst 120. Några mil senare såg jag att polisbilen hade parkerats på kundparkeringen vid märkesverkstaden.

Vilka signaler sänder detta till medtrafikanter som uppmanas att hålla hastigheten, och till och med blir av med körkortet vid av bilister hastighetsöverträdelser?

Polisförakt

Jag blev nyligen omkörd av en polisbil. Själv höll jag laglig hastighet, 90 km/tim. Polisbilens fart bedömer till minst 120. Några mil senare såg jag att polisbilen hade parkerats på kundparkeringen vid märkesverkstaden.

Vilka signaler sänder detta till medtrafikanter som uppmanas att hålla hastigheten, och till och med blir av med körkortet vid av bilister hastighetsöverträdelser?

Polisförakt

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.