2015-08-17 06:00

2015-08-17 06:00

Gammalt vansinnesprojekt har nu avlösts av ännu fler...

KIL: Storhetsvansinne i kommunhuset

I början av 2000-talet hölls det möten i Kils kommun om att ett gigantiskt tropikhotell skulle byggas. Politikerna på dessa närmast sektliknande möten var närmast i extas över byggplanerna.

Tursamt nog blev det inget av detta vansinnesprojekt, men samma personer figurerar nu i planläggningen av Lövenstrand vilkas naturrikedomar hänsynslöst nu skövlas. Inte nog med det: nu vill kommunen fortsätta att bygga runt Fryken. Hannäsudde ska bebyggas med ett tiovåningshus, hus i vatten och ett kafé. Vem vill bo på den arsenikförorenade marken?

Sammanlagt vill kommunen planlägga för ytterligare 700–800 bostäder, trots att man under alla år inte fått sålt alla tomter varken på Mons backe eller nya Runnevål. Det luktar tyvärr samma storhetsvansinne nu som då.

I media kan vi samtidigt läsa om att kommunen ska spara in mängder av tjänster inom äldrevården och arbetsmarknadsenheten. Detta är antagligen början av den försämrade service som vi har att vänta när kommunherrarna har spenderat bort våra pengar.

Skattebetalaren

I början av 2000-talet hölls det möten i Kils kommun om att ett gigantiskt tropikhotell skulle byggas. Politikerna på dessa närmast sektliknande möten var närmast i extas över byggplanerna.

Tursamt nog blev det inget av detta vansinnesprojekt, men samma personer figurerar nu i planläggningen av Lövenstrand vilkas naturrikedomar hänsynslöst nu skövlas. Inte nog med det: nu vill kommunen fortsätta att bygga runt Fryken. Hannäsudde ska bebyggas med ett tiovåningshus, hus i vatten och ett kafé. Vem vill bo på den arsenikförorenade marken?

Sammanlagt vill kommunen planlägga för ytterligare 700–800 bostäder, trots att man under alla år inte fått sålt alla tomter varken på Mons backe eller nya Runnevål. Det luktar tyvärr samma storhetsvansinne nu som då.

I media kan vi samtidigt läsa om att kommunen ska spara in mängder av tjänster inom äldrevården och arbetsmarknadsenheten. Detta är antagligen början av den försämrade service som vi har att vänta när kommunherrarna har spenderat bort våra pengar.

Skattebetalaren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.