2015-07-29 06:00

2015-07-29 06:00

Politiken är fientligare nu

ABORTER:

Genom att först privatisera vården och sedan, med hjälp av övriga allianspartier sänka ersättningen för medicinska aborter, har Kristdemokraterna helt genom ekonomisk styrning och utan att behöva ta någon som helst debatt lyckats genomdriva sin abortfientliga politik.

Flera privata kliniker slutar att genomföra medicinska aborter och situationen för abortsökande kvinnor försvåras, med senare aborter som följd.

Alliansen talar så mycket om frihet, men det innefattar helt uppenbart inte kvinnors rätt att bestämma över sina kroppar och när/om de vill bli föräldrar.

Pia Sällemark

Genom att först privatisera vården och sedan, med hjälp av övriga allianspartier sänka ersättningen för medicinska aborter, har Kristdemokraterna helt genom ekonomisk styrning och utan att behöva ta någon som helst debatt lyckats genomdriva sin abortfientliga politik.

Flera privata kliniker slutar att genomföra medicinska aborter och situationen för abortsökande kvinnor försvåras, med senare aborter som följd.

Alliansen talar så mycket om frihet, men det innefattar helt uppenbart inte kvinnors rätt att bestämma över sina kroppar och när/om de vill bli föräldrar.

Pia Sällemark

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.