2015-07-21 06:00

2015-07-21 06:00

Högt pris på självplock

JORDGUBBAR

Förra säsongens självplock i Karlstads närhet inleddes med ett pris på 60 kronor per kilot exklusive resekostnad till jordgubbsodlingen. Inte undra på att konkurrenter med annan prisbild konkurrerar ut de värmländska. För den som plockar årsbehovet själv är det frestande att köpa färdigplockade rågade för 15 kronor litern eller 30 kronor kilot även om smaken på Skåne- och Ölandsbären inte är lika bra. Tror någon att ölänningar och skåningar tycker att egna bär smakar sämre värmländska?

Förra säsongens självplock i Karlstads närhet inleddes med ett pris på 60 kronor per kilot exklusive resekostnad till jordgubbsodlingen. Inte undra på att konkurrenter med annan prisbild konkurrerar ut de värmländska. För den som plockar årsbehovet själv är det frestande att köpa färdigplockade rågade för 15 kronor litern eller 30 kronor kilot även om smaken på Skåne- och Ölandsbären inte är lika bra. Tror någon att ölänningar och skåningar tycker att egna bär smakar sämre värmländska?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.