2015-07-20 06:00

2015-07-20 10:04

"Jag har fått många påhopp efter artikeln om hundarna"

KARLSTAD

Jag har fått många påhopp efter NWT-artikeln (8/7). Där sa jag att vissa raser inte borde vara tillåtna. De åsikterna står jag för. Den attack jag upplevde i rastgården, var inte i samma dimension som om till exempel en schäfer eller doberman skulle ha attackerat. Denna attack var något helt annat. Hunden vägrade att släppa taget om min skrikande hund, vi var tre personer som kämpade för att få den att lossa. Han gav sig dessutom på en 5-månaders valp, som tidigare visat att hon ville vara ifred.

Jag har fått påhopp där det skrivs att jag själv orsakade attacken. Jag gick in i rastgården, för jag tog för givet att de som hade sina hundar där visste hur deras hundar var. Vad fel jag tog! Absurt att säga att felet var mitt.

När jag såg att något var på väg att hända försökte jag mota bort hunden från Peggy, och ja, jag snärtade till den med kopplet för att få den att vika undan, men det var försent. I dagsläget ångrar jag att jag inte sparkade till den ordentligt för att få den att vika undan, då kanske Peggy sluppit de skador hon har nu. Har jag inte rätt att skydda min egen hund från en annan, där ägaren inte förstått hur hon ska hantera hunden?

Jag har fått påhopp för att jag slog den andra hunden. Ja, det gjorde jag. Jag slog för att försöka få den att öppna käkarna när den höll fast min skrikande lilla Peggy, som fick hela nacken uppsliten. Den höll fast henne i ett rejält tag, länge. Skulle jag bara stått och tittat på kanske?

Jag har fått påhopp för att hunden inte var försäkrad. Peggy var för gammal för att godkännas för en försäkring när vi tog hand om henne. Vad har det med attacken att göra? Försvarar det attacken?

Mina hundar ville strosa ifred i rastgården, Peggy skällde till och vände sig sedan bort, när den attackerande hunden först ville nosa på henne. Hon ville vara ifred. Jag bad ägaren ta bort hunden från min valp. Vi ville bara strosa ifred i rastgården, istället fick min ena hund nacken uppsliten.

Jag vidhåller att de raser som reagerar så starkt och intensivt när den tänder till har inte en plats i vårt samhälle, med tanke på de skador den kan orsaka.

Eva Lindén

 

Jag har fått många påhopp efter NWT-artikeln (8/7). Där sa jag att vissa raser inte borde vara tillåtna. De åsikterna står jag för. Den attack jag upplevde i rastgården, var inte i samma dimension som om till exempel en schäfer eller doberman skulle ha attackerat. Denna attack var något helt annat. Hunden vägrade att släppa taget om min skrikande hund, vi var tre personer som kämpade för att få den att lossa. Han gav sig dessutom på en 5-månaders valp, som tidigare visat att hon ville vara ifred.

Jag har fått påhopp där det skrivs att jag själv orsakade attacken. Jag gick in i rastgården, för jag tog för givet att de som hade sina hundar där visste hur deras hundar var. Vad fel jag tog! Absurt att säga att felet var mitt.

När jag såg att något var på väg att hända försökte jag mota bort hunden från Peggy, och ja, jag snärtade till den med kopplet för att få den att vika undan, men det var försent. I dagsläget ångrar jag att jag inte sparkade till den ordentligt för att få den att vika undan, då kanske Peggy sluppit de skador hon har nu. Har jag inte rätt att skydda min egen hund från en annan, där ägaren inte förstått hur hon ska hantera hunden?

Jag har fått påhopp för att jag slog den andra hunden. Ja, det gjorde jag. Jag slog för att försöka få den att öppna käkarna när den höll fast min skrikande lilla Peggy, som fick hela nacken uppsliten. Den höll fast henne i ett rejält tag, länge. Skulle jag bara stått och tittat på kanske?

Jag har fått påhopp för att hunden inte var försäkrad. Peggy var för gammal för att godkännas för en försäkring när vi tog hand om henne. Vad har det med attacken att göra? Försvarar det attacken?

Mina hundar ville strosa ifred i rastgården, Peggy skällde till och vände sig sedan bort, när den attackerande hunden först ville nosa på henne. Hon ville vara ifred. Jag bad ägaren ta bort hunden från min valp. Vi ville bara strosa ifred i rastgården, istället fick min ena hund nacken uppsliten.

Jag vidhåller att de raser som reagerar så starkt och intensivt när den tänder till har inte en plats i vårt samhälle, med tanke på de skador den kan orsaka.

Eva Lindén

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.