2015-07-16 06:00

2015-07-17 14:20

Vill göra lite skillnad

TIGGERI

Svar till: Tröttnat (NWT 9/7)

Utanför ortens Ica-butik sitter en ung tiggerska. Hon sitter där dag efter dag i blåst, regn och solhetta. Dagarna blir till månader. På nätterna sover hon i en bil. I sitt hemland har hon två små barn. Mannen har lämnat familjen.

Vi, som lägger lite småpengar i hennes mugg, kan inte lösa tiggarnas problem, inte ens hennes. Men vi har använt vår fria vilja. Vi har valt att försöka göra lite skillnad för en människa.

Född i Sverige

Utanför ortens Ica-butik sitter en ung tiggerska. Hon sitter där dag efter dag i blåst, regn och solhetta. Dagarna blir till månader. På nätterna sover hon i en bil. I sitt hemland har hon två små barn. Mannen har lämnat familjen.

Vi, som lägger lite småpengar i hennes mugg, kan inte lösa tiggarnas problem, inte ens hennes. Men vi har använt vår fria vilja. Vi har valt att försöka göra lite skillnad för en människa.

Född i Sverige

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.