2015-07-15 06:00

2015-07-16 09:53

För mycket blåljusnyheter

VÄRMLAND: Låt ambulanspersonalen jobba ifred

Olyckor

Det rapporteras i media om en singelolycka i Årjäng där föraren har förts till centrallasarettet med nacksmärtor och enligt läkarbulletinen kommer patienten att få stanna kvar för observation. Ytterligare olyckor drabbar gamla människor som tillfälligt avviker från äldreboende i Ekshärad. Polisen är inkopplad men kan för närvarande inte lämna ytterligare information. Hus brinner ner i Degerfors men ingen har kommit till skada, rapporterar räddningstjänsten.

Jag undrar vad dessa tråkiga incidenter har för allmänintresse? Är det redaktionens bedömning att rapporteringen om incidenterna kan bidra till att allmänheten i fortsättningen undviker att ställa till med elände?

Många vettiga reportage om kommunal- och landstingsnyheter ingår i lokal nyhetsrapportering som till exempel P4 Värmlands sändningar. Men sluta med triviala olyckshändelser, det triggar bara allmänhetens intresse för brandkår och ambulans. Personalen som skall ta hand om olyckor önskar att arbeta utan intresse från skaror av nyfikna åskådare.

Säfflefödd

Det rapporteras i media om en singelolycka i Årjäng där föraren har förts till centrallasarettet med nacksmärtor och enligt läkarbulletinen kommer patienten att få stanna kvar för observation. Ytterligare olyckor drabbar gamla människor som tillfälligt avviker från äldreboende i Ekshärad. Polisen är inkopplad men kan för närvarande inte lämna ytterligare information. Hus brinner ner i Degerfors men ingen har kommit till skada, rapporterar räddningstjänsten.

Jag undrar vad dessa tråkiga incidenter har för allmänintresse? Är det redaktionens bedömning att rapporteringen om incidenterna kan bidra till att allmänheten i fortsättningen undviker att ställa till med elände?

Många vettiga reportage om kommunal- och landstingsnyheter ingår i lokal nyhetsrapportering som till exempel P4 Värmlands sändningar. Men sluta med triviala olyckshändelser, det triggar bara allmänhetens intresse för brandkår och ambulans. Personalen som skall ta hand om olyckor önskar att arbeta utan intresse från skaror av nyfikna åskådare.

Säfflefödd

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.