2015-07-07 06:00

2015-07-08 10:26

Brist på visioner i Torsby

TORSBY: Satsa på att locka fler turisterTurist i eget landskap

Turism

Svar om Frykdalsbanan och Freja. (NWT 16/6 och 1/7).

Jag läser med glädje insändaren om Fryksdalsbanan som en tursistmagnet. Tänk vilka möjligheter denna järnvägslinje har om (s)ovande kommunalråd, politiker och tjänstemän i Torsby kommun kunde vidga sina vyer och inse detta.

När man dessutom ser vad ångbåten Freja skulle kunna tillföra turismen genom små insatser från Torsby kommun, så blir man förvånad över att det inte tidigare har getts ekonomiska medel till kulturstötting för Freja. Men det är förmodligen så att kultur och turism inte finns i ordlistan bland de styrande i Torsby. I kommunens Vision och mål 2020 fastställt av kommunfullmäktige 2012-01-23 nämns inte turismen med ett enda ord. Och detta skall vara i en kommun som tror sig satsa på besöksnäring!

Min vision för ovanstående är att det finns plats för alla på Fryksdalsbanan, både jobbpendlare och turister! Paketera rätt och ge möjligheter till kulturella besök till exempel Sahlströmsgården, Finnkultur, vandringar och återresa med ångbåten Freja. Det finns bara möjligheter!

Svar om Frykdalsbanan och Freja. (NWT 16/6 och 1/7).

Jag läser med glädje insändaren om Fryksdalsbanan som en tursistmagnet. Tänk vilka möjligheter denna järnvägslinje har om (s)ovande kommunalråd, politiker och tjänstemän i Torsby kommun kunde vidga sina vyer och inse detta.

När man dessutom ser vad ångbåten Freja skulle kunna tillföra turismen genom små insatser från Torsby kommun, så blir man förvånad över att det inte tidigare har getts ekonomiska medel till kulturstötting för Freja. Men det är förmodligen så att kultur och turism inte finns i ordlistan bland de styrande i Torsby. I kommunens Vision och mål 2020 fastställt av kommunfullmäktige 2012-01-23 nämns inte turismen med ett enda ord. Och detta skall vara i en kommun som tror sig satsa på besöksnäring!

Min vision för ovanstående är att det finns plats för alla på Fryksdalsbanan, både jobbpendlare och turister! Paketera rätt och ge möjligheter till kulturella besök till exempel Sahlströmsgården, Finnkultur, vandringar och återresa med ångbåten Freja. Det finns bara möjligheter!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.