2015-07-07 06:00

2015-07-16 09:53

Ät inte mördade djur

Veganer har rent samvete

Mat

Överallt jag ser är människor som kallar sig djurvänner, men samtidigt äter kött, mjölk och ägg. Det går inte att kalla sig djurvän och samtidigt betala någon annan för att brutalt mörda djuren. Ja, mjölk och ägg leder också till slakt. Mjölkkorna slaktas efter 3-7 år, och deras tjurkalvar slaktas för att bli kalvkött. Alla tuppkycklingar dödas direkt efter kläckning och ägghönsen slaktas när de anses uttjänta. Alla djur mördas. Tycker du att kött, mjölk och ägg är viktigare än djurens liv? Värderar du ditt liv högre än deras? Idag finns det otroligt många veganprodukter på marknaden. Det finns ingen som helst anledning att fortsätta plåga djuren.

Tänk dig för innan du handlar nästa gång. För du äter inte en produkt - du äter Någon, som var livrädd för att dö. Någon som ingen bryr sig om...

Peter Johnson

Överallt jag ser är människor som kallar sig djurvänner, men samtidigt äter kött, mjölk och ägg. Det går inte att kalla sig djurvän och samtidigt betala någon annan för att brutalt mörda djuren. Ja, mjölk och ägg leder också till slakt. Mjölkkorna slaktas efter 3-7 år, och deras tjurkalvar slaktas för att bli kalvkött. Alla tuppkycklingar dödas direkt efter kläckning och ägghönsen slaktas när de anses uttjänta. Alla djur mördas. Tycker du att kött, mjölk och ägg är viktigare än djurens liv? Värderar du ditt liv högre än deras? Idag finns det otroligt många veganprodukter på marknaden. Det finns ingen som helst anledning att fortsätta plåga djuren.

Tänk dig för innan du handlar nästa gång. För du äter inte en produkt - du äter Någon, som var livrädd för att dö. Någon som ingen bryr sig om...

Peter Johnson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.