2015-07-06 06:00

2015-07-09 11:33

Alliansen borde ta strid för makten

SVERIGE: Dags att byta partiledareExsosse

Flyktingpolitik

Nu har borgarpartierna börjat röra sig lite vad beträffar det vettlösa flyktingpolitiken. Centerdrottningen Lööf framhärdar dock och vill fortfarande i praktiken ha öppna gränser. Men även hon torde snart komma till insikt om att massinvandringen är ett fördärv för Sverige.

Är det inte dags nu för de borgerliga partierna att ödmjuka sig och börja prata med Sverigedemokraterna? Det är ju trots allt ett parti som, enligt opinionsundersökningar, närmar sig moderaterna i storlek. Ge SD några köttben, och begär misstroendeförklaring i Riksdagen mot statsminister Löfven. Så han tvingas avgå och ta extremistpartiet Miljöpartiet med sig ut i den politiska öknen. Det synes, för övrigt, som om det är miljöpartisvansen som styr regeringen Gör detta omgående innan regeringen hinner ställa till alltför mycket elände.

Det är som om den forna Alliansen inte längre vill ha regeringsmakten. Ett tips till Moderaterna: Gör er kvitt partiledare Anna och tillfråga Carl Bildt. Där har ni en riktig stridshingst, trots (eller tack vare?) åren. Vad skall Löfven göra? Sossarnas tredje stolpskott som partiledare? Ja, han kan väl alltid ta upp sitt gamla kneg som svetsare.....

Nu har borgarpartierna börjat röra sig lite vad beträffar det vettlösa flyktingpolitiken. Centerdrottningen Lööf framhärdar dock och vill fortfarande i praktiken ha öppna gränser. Men även hon torde snart komma till insikt om att massinvandringen är ett fördärv för Sverige.

Är det inte dags nu för de borgerliga partierna att ödmjuka sig och börja prata med Sverigedemokraterna? Det är ju trots allt ett parti som, enligt opinionsundersökningar, närmar sig moderaterna i storlek. Ge SD några köttben, och begär misstroendeförklaring i Riksdagen mot statsminister Löfven. Så han tvingas avgå och ta extremistpartiet Miljöpartiet med sig ut i den politiska öknen. Det synes, för övrigt, som om det är miljöpartisvansen som styr regeringen Gör detta omgående innan regeringen hinner ställa till alltför mycket elände.

Det är som om den forna Alliansen inte längre vill ha regeringsmakten. Ett tips till Moderaterna: Gör er kvitt partiledare Anna och tillfråga Carl Bildt. Där har ni en riktig stridshingst, trots (eller tack vare?) åren. Vad skall Löfven göra? Sossarnas tredje stolpskott som partiledare? Ja, han kan väl alltid ta upp sitt gamla kneg som svetsare.....

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.