2015-06-27 06:00

2015-06-27 06:00

Grilla mer grönt denna sommar

MILJÖ:

Mindre ofta handlar klimatdebatten om kött och kossor, men faktum är att utsläppen från just maten vi äter ökar så mycket att det bidrar till att svenskarnas utsläpp totalt sett ökar.

Nu på sommaren har vi extra goda möjligheter att göra något åt det genom att äta vegetariskt i stället för att slänga upp en biff på grillen. Det är inte bara bra för klimatet utan även väldigt bra för hälsan, och det minskar risken för att du ska drabbas av tarmcancer som är Sveriges tredje vanligaste cancerform.

Men ytterst vilar ansvaret för köttkonsumtionen tungt på regeringens axlar. När ska regeringen lyfta ett finger för att bryta köttnormen?

Jonas Paulsson

Mindre ofta handlar klimatdebatten om kött och kossor, men faktum är att utsläppen från just maten vi äter ökar så mycket att det bidrar till att svenskarnas utsläpp totalt sett ökar.

Nu på sommaren har vi extra goda möjligheter att göra något åt det genom att äta vegetariskt i stället för att slänga upp en biff på grillen. Det är inte bara bra för klimatet utan även väldigt bra för hälsan, och det minskar risken för att du ska drabbas av tarmcancer som är Sveriges tredje vanligaste cancerform.

Men ytterst vilar ansvaret för köttkonsumtionen tungt på regeringens axlar. När ska regeringen lyfta ett finger för att bryta köttnormen?

Jonas Paulsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.