2015-06-13 06:00

2015-06-13 06:00

För den stora massans väl

KIL

DIMRIDÅER

Ibland blir man fundersam av olika uttalanden från politiker. ”Vi politiker ska förhålla oss till att i beslut se till den stora massans bästa” och ”I dessa lägen kommer det alltid vara några som är missnöjda”, säger kommunalråden. Sådana här uttalanden är att glida på demokratins principer. Men alltmer ofta är det för att gömma sig bakom när man tar beslut.

I svar från politikerna fick Johan Eliasson (NWT 29/5) detta som inte är något svar alls. Vilka är den stora massan? Är det de som bor på Daliden, i centrum, i Fryksta, i Fagerås, i Högboda, på Stenåsen eller Mon? Om de är den stora massan så är ingen av dessa direkt drabbad av planerna på Humletorps industriområde. De enda som kommer att få obehag av ett eventuellt industriområde är de som bor i Södra och Norra Runnevål samt i Humletorp.

Kommunalråden säger vidare: ”När vi har kommit så långt i processen att det är dags för beslut så är vi övertygade om att vi har tillräckligt med underlag för att kunna ta ett bra beslut för Kilsbornas bästa. Om det blir industriområde på Runnevål, på annan plats eller inget alls det återstår att se.”

Detta är politiska dimridåer i den politiska sandlådan i Kil. Man driver väl inte en planprocess för ett område som man inte ska använda, och framför allt inte om man tänker lägga det någon annanstans? Det går inte att lura Kilsborna så här lätt, fram med sanningen nu!

Vaken Kilsbo

Ibland blir man fundersam av olika uttalanden från politiker. ”Vi politiker ska förhålla oss till att i beslut se till den stora massans bästa” och ”I dessa lägen kommer det alltid vara några som är missnöjda”, säger kommunalråden. Sådana här uttalanden är att glida på demokratins principer. Men alltmer ofta är det för att gömma sig bakom när man tar beslut.

I svar från politikerna fick Johan Eliasson (NWT 29/5) detta som inte är något svar alls. Vilka är den stora massan? Är det de som bor på Daliden, i centrum, i Fryksta, i Fagerås, i Högboda, på Stenåsen eller Mon? Om de är den stora massan så är ingen av dessa direkt drabbad av planerna på Humletorps industriområde. De enda som kommer att få obehag av ett eventuellt industriområde är de som bor i Södra och Norra Runnevål samt i Humletorp.

Kommunalråden säger vidare: ”När vi har kommit så långt i processen att det är dags för beslut så är vi övertygade om att vi har tillräckligt med underlag för att kunna ta ett bra beslut för Kilsbornas bästa. Om det blir industriområde på Runnevål, på annan plats eller inget alls det återstår att se.”

Detta är politiska dimridåer i den politiska sandlådan i Kil. Man driver väl inte en planprocess för ett område som man inte ska använda, och framför allt inte om man tänker lägga det någon annanstans? Det går inte att lura Kilsborna så här lätt, fram med sanningen nu!

Vaken Kilsbo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.