2015-04-22 06:00

2015-04-22 06:00

Regeringen lyssnar inte till folket

SVERIGE: Försvar, migration, tiggeri...

Undersökning efter undersökning visar att politikerna inte lyssnar på folket, eller ännu värre: lyssnar men struntar i det. Några exempel:

Mer än halva Sveriges befolkning tycker försvaret ska rustas upp med anledningen av Rysslands aggressiva expansiva politik. Vad händer? Man kommer överens om ett försvarsanslag som är hälften av Försvarsmaktens minimikrav för att nå den nivå som politikerna beslutade om 2009. Det är ju som att lägga in nytt golv i badrummet utan att göra ett ordentligt underarbete och hoppas att det håller en stund.

Halva Sveriges befolkning tycker att invandringen bör begränsas kraftigt. Vad händer? Stefan Löfven säger att det ska vi inte alls och fortsätter en fullständigt ansvarlös invandringspolitik där kontrollen har tappats för längesedan. Minst 30 miljarder kronor ytterligare måste anslås de närmaste fem åren till akuta åtgärder. Då saknas bostäder sjukvård, omsorg, skola mm för de 100 000 människor om året som väntas komma.

Debattörer påstår att de som kommer är högutbildade och kan snabbslussas in i samhället och att vi kommer tjäna på det. Sex månader till två år för att kvalitetssäkra utbildningar och lära sig språket inklusive facktermer, påstås det. Fakta säger att en promille har mer än gymnasieutbildning och att det hittills har tagit åtta till tio år att få ut dem på arbetsmarknaden.

Halva Sveriges befolkning vill förbjuda tiggeri. Vad händer? Det avsätts 90 miljoner kronor kommande år för att stödja romernas situation i Sverige med skolgång, vård och omsorg. Kommer det fler då månntro?

Samtidigt är det kris i sjukvården, äldreomsorgen och på bostadsmarknaden. Men regeringen har nog kontroll på detta och en slug plan för att lösa det. De har nog bara inte kommunicerat ut den. Låt oss tillsätta en utredning i stället för att lyssna på folket.

Besviken

Undersökning efter undersökning visar att politikerna inte lyssnar på folket, eller ännu värre: lyssnar men struntar i det. Några exempel:

Mer än halva Sveriges befolkning tycker försvaret ska rustas upp med anledningen av Rysslands aggressiva expansiva politik. Vad händer? Man kommer överens om ett försvarsanslag som är hälften av Försvarsmaktens minimikrav för att nå den nivå som politikerna beslutade om 2009. Det är ju som att lägga in nytt golv i badrummet utan att göra ett ordentligt underarbete och hoppas att det håller en stund.

Halva Sveriges befolkning tycker att invandringen bör begränsas kraftigt. Vad händer? Stefan Löfven säger att det ska vi inte alls och fortsätter en fullständigt ansvarlös invandringspolitik där kontrollen har tappats för längesedan. Minst 30 miljarder kronor ytterligare måste anslås de närmaste fem åren till akuta åtgärder. Då saknas bostäder sjukvård, omsorg, skola mm för de 100 000 människor om året som väntas komma.

Debattörer påstår att de som kommer är högutbildade och kan snabbslussas in i samhället och att vi kommer tjäna på det. Sex månader till två år för att kvalitetssäkra utbildningar och lära sig språket inklusive facktermer, påstås det. Fakta säger att en promille har mer än gymnasieutbildning och att det hittills har tagit åtta till tio år att få ut dem på arbetsmarknaden.

Halva Sveriges befolkning vill förbjuda tiggeri. Vad händer? Det avsätts 90 miljoner kronor kommande år för att stödja romernas situation i Sverige med skolgång, vård och omsorg. Kommer det fler då månntro?

Samtidigt är det kris i sjukvården, äldreomsorgen och på bostadsmarknaden. Men regeringen har nog kontroll på detta och en slug plan för att lösa det. De har nog bara inte kommunicerat ut den. Låt oss tillsätta en utredning i stället för att lyssna på folket.

Besviken

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.