2015-04-22 06:00

2015-04-22 06:00

Grannarna framför åsikter som ger en skrämselhicka

KARLSTAD: Trångsynthet och okunskap

När man läser den senaste tidens insändare angående det planerade gruppboendet på norra Stockfallet kan man inte få annat än skrämselhicka! Jag börjar nästan tvivla på om jag vill bo här med min familj...

Det är två saker som skrämmer mig med byggandet av detta boende: det ena är en ökad byggtrafik i kombination med lekande barn i området; detta är dock redan en verklighet vi lever i då det under överskådlig framtid kommer att byggas fler hus här vilket är en ren och skär livsfara för barnen – men jag ser inga oroliga insändare mot detta.

Det andra som skrämmer mig är de boende i området, mina grannar. Jag känner mig inte alls bekväm med att släppa ut barn för att leka och umgås med folk som visar på sådan trångsynthet att man faktiskt kan fundera på hur deras människosyn ser ut. De framför åsikter och skrämselargumentation, både i insändare och Facebookgrupper, som grundar sig på ren okunskap om vilka personer som kommer att bo i detta boende så att man blir rent mörkrädd!

Är det något som är farligt så är det denna sorts agerade och hetsande, baserat på okunskap och rädsla för det som är främmande. Detta, i kombination med bristande vilja att ta till sig fakta från sakkunniga vilka fanns närvarande på informationsmötet och förde fram information om liknande boenden runt om i kommunen, gör i varje fall mig orolig för mina barns säkerhet i området.

Boende norra Stockfallet

När man läser den senaste tidens insändare angående det planerade gruppboendet på norra Stockfallet kan man inte få annat än skrämselhicka! Jag börjar nästan tvivla på om jag vill bo här med min familj...

Det är två saker som skrämmer mig med byggandet av detta boende: det ena är en ökad byggtrafik i kombination med lekande barn i området; detta är dock redan en verklighet vi lever i då det under överskådlig framtid kommer att byggas fler hus här vilket är en ren och skär livsfara för barnen – men jag ser inga oroliga insändare mot detta.

Det andra som skrämmer mig är de boende i området, mina grannar. Jag känner mig inte alls bekväm med att släppa ut barn för att leka och umgås med folk som visar på sådan trångsynthet att man faktiskt kan fundera på hur deras människosyn ser ut. De framför åsikter och skrämselargumentation, både i insändare och Facebookgrupper, som grundar sig på ren okunskap om vilka personer som kommer att bo i detta boende så att man blir rent mörkrädd!

Är det något som är farligt så är det denna sorts agerade och hetsande, baserat på okunskap och rädsla för det som är främmande. Detta, i kombination med bristande vilja att ta till sig fakta från sakkunniga vilka fanns närvarande på informationsmötet och förde fram information om liknande boenden runt om i kommunen, gör i varje fall mig orolig för mina barns säkerhet i området.

Boende norra Stockfallet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.