2015-04-22 06:00

2015-04-22 06:00

En lösning på världens fattigdom

TIGGERI:

Att förstå sig på andra människors tänk kan vara en omöjlig uppgift många gånger och jag funderar ibland över hur en del människor ser på fattigdom och tiggeriet.

Jag har dock förstått att många människor inte tycker att man ska ge fattiga människor och tiggare några pengar alls för då uppmuntrar man beteendet och cementerar fattigdomen istället för att försöka bryta den. Lyssna till den kolossalt paradoxala teorin om att cementera fattigdom genom att ge fattiga mera pengar!

Liknande tänk ser vi även inom borgerligheten där dom vill fattiggöra arbetslösa och sjuka för att dessa människor ska ha rejäla incitament för att själva ta sig ur sitt elände och fattigdom.

Förnekelse eller kanske totalförbud mot fattigdom och tiggeri är mångas drömscenario, för då är väl problemet ur världen? Åtminstone deras eget problem med att behöva konfronteras med detta elände.

Vi ska naturligtvis göra vårat yttersta för att bryta och minska på all fattigdom i världen men och detta är mycket viktigt, innan vi tillsammans har löst det problemet så får vi inte se det som om vi cementerar fattigdomen när vi skänker en slant till nödställda människor eller höjer levnadsstandarden för arbetslösa, sjuka eller pensionärer. Vad ska annars dessa stackars fattiga människor leva på under tiden vi funderar på denna för många svårlösta gåta?

En gåta som egentligen inte är så svårlöst när vi vet att de 85 rikaste människorna i världen äger hälften av världens rikedom och tillgångar. Kan vi börja med att dessa 85 personer visar mera solidaritet och så fortsätter vi ända ner till dig och mig så löser vi världens fattigdom.

Mika Takamäki

Att förstå sig på andra människors tänk kan vara en omöjlig uppgift många gånger och jag funderar ibland över hur en del människor ser på fattigdom och tiggeriet.

Jag har dock förstått att många människor inte tycker att man ska ge fattiga människor och tiggare några pengar alls för då uppmuntrar man beteendet och cementerar fattigdomen istället för att försöka bryta den. Lyssna till den kolossalt paradoxala teorin om att cementera fattigdom genom att ge fattiga mera pengar!

Liknande tänk ser vi även inom borgerligheten där dom vill fattiggöra arbetslösa och sjuka för att dessa människor ska ha rejäla incitament för att själva ta sig ur sitt elände och fattigdom.

Förnekelse eller kanske totalförbud mot fattigdom och tiggeri är mångas drömscenario, för då är väl problemet ur världen? Åtminstone deras eget problem med att behöva konfronteras med detta elände.

Vi ska naturligtvis göra vårat yttersta för att bryta och minska på all fattigdom i världen men och detta är mycket viktigt, innan vi tillsammans har löst det problemet så får vi inte se det som om vi cementerar fattigdomen när vi skänker en slant till nödställda människor eller höjer levnadsstandarden för arbetslösa, sjuka eller pensionärer. Vad ska annars dessa stackars fattiga människor leva på under tiden vi funderar på denna för många svårlösta gåta?

En gåta som egentligen inte är så svårlöst när vi vet att de 85 rikaste människorna i världen äger hälften av världens rikedom och tillgångar. Kan vi börja med att dessa 85 personer visar mera solidaritet och så fortsätter vi ända ner till dig och mig så löser vi världens fattigdom.

Mika Takamäki

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.