2015-04-22 06:00

2015-04-22 06:00

Debatten är irrelevant

MIGRATION:

Det är för mycket tyckande i debatten om invandringspolitiken. Det som verkligen borde ha betydelse är det som är mätbart. Signaturen Kapten Bölja nämner att Sverige tar emot 0,16 procent av världens alla flyktingar vilket i sig inte är relevant i sammanhanget. Vad som betyder något är konsekvenserna i siffror såsom det har blivit just här.

Antalet utanförskapsområden i Sverige har ökat från tre stycken 1990 till 186 stycken 2012, och kriminella nätverk har sedan 2000 ökat till 55 områden, fördelade på 22 städer.

Var finns diskussioner om riskanalyser i beslutsfattande då så många människor tas emot på kort tid, mot bakgrund av den kraftigt ökande brottsligheten som vi kan läsa om dagligen? I övrigt visar det sig att den största rekryteringen av IS-anhängare sker från Sverige, sett till befolkningsmängd i Europa.

De uppenbara problemen som finns i förorter till storstäder – och även grannorter som Örebro – är de stora problemen med rivaliserande grupper i förorter inklusive skjutningar och bilbränder. Varför skulle det inte vara rimligt att tro att Karlstad väntas denna framtid om utvecklingen fortsätter på inslagen väg?

Förundrad

Det är för mycket tyckande i debatten om invandringspolitiken. Det som verkligen borde ha betydelse är det som är mätbart. Signaturen Kapten Bölja nämner att Sverige tar emot 0,16 procent av världens alla flyktingar vilket i sig inte är relevant i sammanhanget. Vad som betyder något är konsekvenserna i siffror såsom det har blivit just här.

Antalet utanförskapsområden i Sverige har ökat från tre stycken 1990 till 186 stycken 2012, och kriminella nätverk har sedan 2000 ökat till 55 områden, fördelade på 22 städer.

Var finns diskussioner om riskanalyser i beslutsfattande då så många människor tas emot på kort tid, mot bakgrund av den kraftigt ökande brottsligheten som vi kan läsa om dagligen? I övrigt visar det sig att den största rekryteringen av IS-anhängare sker från Sverige, sett till befolkningsmängd i Europa.

De uppenbara problemen som finns i förorter till storstäder – och även grannorter som Örebro – är de stora problemen med rivaliserande grupper i förorter inklusive skjutningar och bilbränder. Varför skulle det inte vara rimligt att tro att Karlstad väntas denna framtid om utvecklingen fortsätter på inslagen väg?

Förundrad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.