2015-04-08 06:00

2015-04-08 09:50

Cyklisterna har tagit över på stadens alla trottoarer

KARLSTAD: Farligt för fotgängare

Finns det ingen i Karlstad, polis eller vakter exempelvis, som kan få bort alla cyklister från trottoarerna? De struntar ju fullständigt i om det är folk som kommer och går!

Endera så svischar de förbi i full fart, eller så vinglar de fram mellan de gående.

Om dessa marodörer kunde bötfällas så kanske det skulle bli ett slut på det här eländet. Kommunen skulle dessutom få in mycket pengar – speciellt på Drottninggatan, från Åhléns till McDonalds och på motsvarande sträcka på andra sidan av gatan.

Järnvägsgatan är också farlig att gå på beroende på det här beteendet. Det fick jag personligen erfara när en cyklist kom vinglande och körde på mig. Det gjorde ont, mycket ont, men vad brydde sig den vinglande cyklisten om det? Inte ett dugg, hon bara fortsatte som om ingenting hade hänt...

Det finns många farliga trottoarer i Karlstad där det är likadant efter det att cyklisterna tagit över gångtrafikanternas fredade område. Gör något åt detta elände!

Säkrare att gå mitt i gatan?

Endera så svischar de förbi i full fart, eller så vinglar de fram mellan de gående.

Om dessa marodörer kunde bötfällas så kanske det skulle bli ett slut på det här eländet. Kommunen skulle dessutom få in mycket pengar – speciellt på Drottninggatan, från Åhléns till McDonalds och på motsvarande sträcka på andra sidan av gatan.

Järnvägsgatan är också farlig att gå på beroende på det här beteendet. Det fick jag personligen erfara när en cyklist kom vinglande och körde på mig. Det gjorde ont, mycket ont, men vad brydde sig den vinglande cyklisten om det? Inte ett dugg, hon bara fortsatte som om ingenting hade hänt...

Det finns många farliga trottoarer i Karlstad där det är likadant efter det att cyklisterna tagit över gångtrafikanternas fredade område. Gör något åt detta elände!

Säkrare att gå mitt i gatan?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.