2015-03-27 06:00

2015-03-27 06:00

Ovilja att hantera kontanter

BANKER

En fundering angående bankernas ovilja att hantera kontanter.

Banker har i århundraden hanterat kontanter, nu har det blivit ett självförvållat problem. Har kunskapen om kassahantering försvunnit? Vilka som ska betala för denna hantering ventilerades också. När bankerna hanterade kontanter var det få som liknade Ebberöds Bank. Med dagens ”övervinster” torde problemet vara lättlöst. Som kund på en bank med kontanthantering kvar kan övriga banker, som ”tappat räknekunskapen” anlita denna bank som konsult, givetvis mot arvode i kontanter.

Banker har i århundraden hanterat kontanter, nu har det blivit ett självförvållat problem. Har kunskapen om kassahantering försvunnit? Vilka som ska betala för denna hantering ventilerades också. När bankerna hanterade kontanter var det få som liknade Ebberöds Bank. Med dagens ”övervinster” torde problemet vara lättlöst. Som kund på en bank med kontanthantering kvar kan övriga banker, som ”tappat räknekunskapen” anlita denna bank som konsult, givetvis mot arvode i kontanter.

  • Johannes

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.