2015-03-27 06:00

2015-03-27 06:00

Många skrönor om tiggarna

UNDERLIGT

Det florerar minst sagt underliga historier/skrönor om dessa stackars tiggare. En sådan skröna säger att tiggarna blir hämtade med lyxutrustade Mercedesbilar, vidare att de bär på stora, dyra platt-TV-apparater Då kommer en följdfråga: hur många tiggare med sina platt-TV-apparater får det plats i en Mercedes? Nästa skröna som går runt är att det fanns massor av pengar i det usla lilla lägret vid parkeringshuset. Dessa pengar fanns alltså kvar efter branden, sägs det. Jag tror inte att någon skulle lämna minsta mynt kvar, om man inte själv var på plats. Sen sägs det att det är ligor som transporterar tiggarna till och från sina platser. Följdfråga nummer två: Varför skulle kriminella ligor syssla med sådan verksamhet som inte ger speciellt mycket pengar? I dessa kretsar finns mer lukrativa verksamheter som prostitution, knarkhandel, trafficing med mera.


Häxan Surtant

Det florerar minst sagt underliga historier/skrönor om dessa stackars tiggare. En sådan skröna säger att tiggarna blir hämtade med lyxutrustade Mercedesbilar, vidare att de bär på stora, dyra platt-TV-apparater Då kommer en följdfråga: hur många tiggare med sina platt-TV-apparater får det plats i en Mercedes? Nästa skröna som går runt är att det fanns massor av pengar i det usla lilla lägret vid parkeringshuset. Dessa pengar fanns alltså kvar efter branden, sägs det. Jag tror inte att någon skulle lämna minsta mynt kvar, om man inte själv var på plats. Sen sägs det att det är ligor som transporterar tiggarna till och från sina platser. Följdfråga nummer två: Varför skulle kriminella ligor syssla med sådan verksamhet som inte ger speciellt mycket pengar? I dessa kretsar finns mer lukrativa verksamheter som prostitution, knarkhandel, trafficing med mera.


Häxan Surtant

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.