2015-03-27 06:00

2015-03-27 06:00

Dataspel är ingen sport

REPLIK

Hej du spelglada ungdom från NWT 25 mars. Att du och många andra ungdomar sitter och spelar timme ut och timme in vid datorn och tycker det är en sport, det är ni spelande ensamma om.

I en sport rör man på sig, man sitter inte stilla och bara äter och dricker vid datorn. I en sport är man hälsosam, får bra kondition och ser till att kroppen mår bra. Hos dataspelande ungdomar ser man övervikt och problem med höga blodfetthalter som är direkt dödligt i längden, inget annat. Visst, som barn och ungdom så lär man sig lösa lätta problem med dataspel. För dataspel är inget annat än logiskt tänkande och när man kan det så löser man problemet snabbt. Det är ingen sport med det. Man lär sig grunden i att använda sin hjärna. Men hjärnan behöver bra mycket mer stimulans än dataspel. Spel är inget annat än spel, det är aldrig sport med dataspel. Skrämmande att du som dataspelande inte tänker mer logiskt, men det tyder på att du är ung och oerfaren i livet.

I en sport rör man på sig, man sitter inte stilla och bara äter och dricker vid datorn. I en sport är man hälsosam, får bra kondition och ser till att kroppen mår bra. Hos dataspelande ungdomar ser man övervikt och problem med höga blodfetthalter som är direkt dödligt i längden, inget annat. Visst, som barn och ungdom så lär man sig lösa lätta problem med dataspel. För dataspel är inget annat än logiskt tänkande och när man kan det så löser man problemet snabbt. Det är ingen sport med det. Man lär sig grunden i att använda sin hjärna. Men hjärnan behöver bra mycket mer stimulans än dataspel. Spel är inget annat än spel, det är aldrig sport med dataspel. Skrämmande att du som dataspelande inte tänker mer logiskt, men det tyder på att du är ung och oerfaren i livet.

  • Malin Engström

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.