2015-03-26 06:00

2015-03-26 06:00

Svårt att besöka kansliet

ÖVERFÖRMYNDARE GOD MAN

Skulle besöka överförmyndarnämndens kansli för att få ett uttagstillstånd ändrat där från- och tillkonto kastats om. En enkel sak, trodde jag, som kan göras av alla på kansliet. Att först stå i receptionen och berätta sitt ärende för att receptionisten, med många intresserade åhörare, ska skriva ned vad jag berättat och skicka detta meddelande till överförmyndarkansliet. Den jag ”sökte” var upptagen i telefon och någon annan ville inte åta sig ärendet utan lämnade en lapp till berörd person som skulle återkomma till receptionen. Tiden gick och receptionisten förstod min irritation. Till slut blev denna ledig och tog tag i ärendet fastän det inte var hennes – då var det snabbt avklarat. Jag tror inte att all personal var upptagen. Min önskan var att kunna gå upp till kansliet och få ärendet avklarat – men så får man inte göra. Det verkar som om kansliets personal inte får störas. Av min tid åtgick en halvtimme – för mig är min tid både värdefull och viktig. Receptionisten höll med om att det är svårt att nå överförmyndarkansliet.

Jan Johansson

Skulle besöka överförmyndarnämndens kansli för att få ett uttagstillstånd ändrat där från- och tillkonto kastats om. En enkel sak, trodde jag, som kan göras av alla på kansliet. Att först stå i receptionen och berätta sitt ärende för att receptionisten, med många intresserade åhörare, ska skriva ned vad jag berättat och skicka detta meddelande till överförmyndarkansliet. Den jag ”sökte” var upptagen i telefon och någon annan ville inte åta sig ärendet utan lämnade en lapp till berörd person som skulle återkomma till receptionen. Tiden gick och receptionisten förstod min irritation. Till slut blev denna ledig och tog tag i ärendet fastän det inte var hennes – då var det snabbt avklarat. Jag tror inte att all personal var upptagen. Min önskan var att kunna gå upp till kansliet och få ärendet avklarat – men så får man inte göra. Det verkar som om kansliets personal inte får störas. Av min tid åtgick en halvtimme – för mig är min tid både värdefull och viktig. Receptionisten höll med om att det är svårt att nå överförmyndarkansliet.

Jan Johansson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.