2015-03-26 06:00

2015-03-26 06:00

Stoppa filmer om Värmland

TÖNTSTÄMPLAT

Svenskarna matas med TV-program och filmer om Värmland och värmlänningar: Mammas pojkar, Smala Sussie, Ack Värmeland, Den bästa sommaren, Uppdrag Granskning med flera. Alla framställer Värmland som ”töntarnas boning”. Spektaklet började redan på Alsterlinds tid med Solsta Café och fortsatte med Malmros gestaltning av Värmland och dess innevånare. Resultatet har blivit att företag flyttar sina kontor och verksamheter från Värmland. Nu senast Telia, som väljer att lägga ner sitt Karlstadskontor trots att verksamheten går bra. Listan över företag som övergivit Värmland av oförklarlig anledning kan göras lång. Ingen vill tydligen ha sin verksamhet förlagd bland töntar i töntarnas boning. Själv trivs jag utmärkt i Värmland bland ”goa” värmlänningar och tycker att mediernas bild av Värmland är orättvis.

Inflyttad

Svenskarna matas med TV-program och filmer om Värmland och värmlänningar: Mammas pojkar, Smala Sussie, Ack Värmeland, Den bästa sommaren, Uppdrag Granskning med flera. Alla framställer Värmland som ”töntarnas boning”. Spektaklet började redan på Alsterlinds tid med Solsta Café och fortsatte med Malmros gestaltning av Värmland och dess innevånare. Resultatet har blivit att företag flyttar sina kontor och verksamheter från Värmland. Nu senast Telia, som väljer att lägga ner sitt Karlstadskontor trots att verksamheten går bra. Listan över företag som övergivit Värmland av oförklarlig anledning kan göras lång. Ingen vill tydligen ha sin verksamhet förlagd bland töntar i töntarnas boning. Själv trivs jag utmärkt i Värmland bland ”goa” värmlänningar och tycker att mediernas bild av Värmland är orättvis.

Inflyttad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.