2015-03-26 06:00

2015-03-26 06:00

Replik på Mika Takamäkis insändare 23/3

SKOLAN

Bra skrivet av Mika, som frågar sig om vi curlat sönder våra barn. Kan nog vara så. Men framförallt tror jag att många föräldrar inte riktigt tar barnens arbetsmiljö i skolan på fullaste allvar, trots att det nog finns en magkänsla att den inte är tillräckligt bra. Det är dags för upprop för mer resurser till skolan och enkla förhållningsregler! Engagemang kring vad barnen har på sina mackor i all ära, men en lugn och trygg studiemiljö är än viktigare. Politiskt tror man att betyg bygger kunskap, men lite klassisk ordning och reda är förmodligen än effektivare. För det är högljutt och stökigt i många av våra grundskolor. Och det finns barn med särskilda behov som bidrar till det, och för allas bästa skulle de tas om hand av specialpedagoger. Och respekten, hyfsen och förmågan att lyssna blir inte bättre av en miljö där ordningen redan försvunnit. Det är lite sorgligt att man som förälder ska behöva överväga Engelska skolan som ett alternativ till kommunal grundskola. Där leker man exempelvis inte med sina smartphones under dagarna – så enkelt, så genialt. Nej, låt svenska skolan bli en bra arbetsplats för både elever och lärare. Jag uppmanar till mer engagemang och praktisk handling!

Glamourmannen

Bra skrivet av Mika, som frågar sig om vi curlat sönder våra barn. Kan nog vara så. Men framförallt tror jag att många föräldrar inte riktigt tar barnens arbetsmiljö i skolan på fullaste allvar, trots att det nog finns en magkänsla att den inte är tillräckligt bra. Det är dags för upprop för mer resurser till skolan och enkla förhållningsregler! Engagemang kring vad barnen har på sina mackor i all ära, men en lugn och trygg studiemiljö är än viktigare. Politiskt tror man att betyg bygger kunskap, men lite klassisk ordning och reda är förmodligen än effektivare. För det är högljutt och stökigt i många av våra grundskolor. Och det finns barn med särskilda behov som bidrar till det, och för allas bästa skulle de tas om hand av specialpedagoger. Och respekten, hyfsen och förmågan att lyssna blir inte bättre av en miljö där ordningen redan försvunnit. Det är lite sorgligt att man som förälder ska behöva överväga Engelska skolan som ett alternativ till kommunal grundskola. Där leker man exempelvis inte med sina smartphones under dagarna – så enkelt, så genialt. Nej, låt svenska skolan bli en bra arbetsplats för både elever och lärare. Jag uppmanar till mer engagemang och praktisk handling!

Glamourmannen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.