2015-03-26 06:00

2015-03-26 06:00

Kan vi andra göra likadant?

KONSUM VÄRMLAND

Har läst om Konsum Värmlands förra vd som var sjukskriven och samtidigt fick ut arvode från Konsum. En fråga som jag ställer till Er på Försäkringskassan: kan vi vanliga medelsvenssöner göra likadant, alltså uppbära sjukpenning och samtidigt få ett arvode? Är detta lagligt även för oss små löntagare? Skulle ju underlätta vår redan dåliga ekonomi? Arvode är alltså, om jag tolkar Er bedömning, inte lön. Hoppas få svar från Er med en förklaring.

Trångsynt

Har läst om Konsum Värmlands förra vd som var sjukskriven och samtidigt fick ut arvode från Konsum. En fråga som jag ställer till Er på Försäkringskassan: kan vi vanliga medelsvenssöner göra likadant, alltså uppbära sjukpenning och samtidigt få ett arvode? Är detta lagligt även för oss små löntagare? Skulle ju underlätta vår redan dåliga ekonomi? Arvode är alltså, om jag tolkar Er bedömning, inte lön. Hoppas få svar från Er med en förklaring.

Trångsynt

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.