2015-03-26 06:00

2015-03-26 06:00

Ingen ny utredning, tack!

STORA REGIONER PATRIOT

Nu är det åter en minister som tydligen har för lite att sysselsätta sig med. Civilministern ska väcka liv i regiondebatten igen. Trodde att den var utredd tillräckligt. Vill minnas att den utreddes i åratal för en tid sedan. Vill också minnas att det blev ett tydligt nej till större regioner om inte regionerna själva vill det. Här i Värmland stod valet mellan att tillhöra Västra Götaland, där vi skulle försvinna helt, eller att slås ihop med Örebro. I det senare fallet skulle det bli så att Örebro roffar åt sig allt mer av den gemensamma kakan. Hemska tanke. Örebro som stad är visserligen större än Karlstad men folkmängden i de båda länen är tämligen lika och då bor ca 40000 av Örebro läns innevånare i Värmland (landskapet). Stoppa utredningen av regioner innan den påbörjas, tack! Det finns viktigare saker att lägga tid och pengar på.

J Lundborger

Nu är det åter en minister som tydligen har för lite att sysselsätta sig med. Civilministern ska väcka liv i regiondebatten igen. Trodde att den var utredd tillräckligt. Vill minnas att den utreddes i åratal för en tid sedan. Vill också minnas att det blev ett tydligt nej till större regioner om inte regionerna själva vill det. Här i Värmland stod valet mellan att tillhöra Västra Götaland, där vi skulle försvinna helt, eller att slås ihop med Örebro. I det senare fallet skulle det bli så att Örebro roffar åt sig allt mer av den gemensamma kakan. Hemska tanke. Örebro som stad är visserligen större än Karlstad men folkmängden i de båda länen är tämligen lika och då bor ca 40000 av Örebro läns innevånare i Värmland (landskapet). Stoppa utredningen av regioner innan den påbörjas, tack! Det finns viktigare saker att lägga tid och pengar på.

J Lundborger

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.