2015-03-24 06:00

2015-03-24 06:00

Sveriges inkompetenta regering måste fällas innan stor skada sker

POLITIK/RELIGION: Wallström har retat upp både Israel och arabvärlden

Margot Wallström har lyckats med konststycket att reta upp både Israel och hela arabvärlden. Den obildade utrikesministern har på bara några månader på sin post lyckats med konststycket att först reta upp Israel, när hon erkände Palestina som stat – svaret från Israel såg vi i dagarna när Netanyahu vann en skrällseger i valet – och därefter hela arabvärlden, med Saudiarabien i spetsen.

I ett försök att reparera skadan säger Margot Wallström att hennes kritik av Saudiarabien inte har med religion att göra...

Nu är det ju så att rättssystemet i de länder som styrs enligt sharialagar baseras på den heliga koranen. Därmed sammanfaller kritik av rättssystemet med en kritik av religionen.

Framförallt kan man inte säga att ett land står på medeltida nivå och samtidigt tro att landet ifråga ska vara tacksamt för påpekandet. Att sedan säga att ett lands lagar, som vilar på religiösa skrifter, inte har med religion att göra tyder bara på ren och skär dumhet. Det finns ett gammalt ordspråk ”Friskhetens rosa hy efterträds av eftertankens kranka blekhet”, något för Wallström och många andra att tänka på!

Det är skrämmande att en så inkompetent regering styr vårt land. Den torde vara den sämsta regering Sverige någonsin haft. Alliansen är delaktig genom att göra upp med regeringen i den så kallade decemberöverenskommelsen, i stället för att utnyttja möjligheten att sätta stopp för detta genom ett nyval.

Den här regeringen måste regeringen fällas innan den kommer att ställa till med stor skada för Sveriges folk!

BIM

Margot Wallström har lyckats med konststycket att reta upp både Israel och hela arabvärlden. Den obildade utrikesministern har på bara några månader på sin post lyckats med konststycket att först reta upp Israel, när hon erkände Palestina som stat – svaret från Israel såg vi i dagarna när Netanyahu vann en skrällseger i valet – och därefter hela arabvärlden, med Saudiarabien i spetsen.

I ett försök att reparera skadan säger Margot Wallström att hennes kritik av Saudiarabien inte har med religion att göra...

Nu är det ju så att rättssystemet i de länder som styrs enligt sharialagar baseras på den heliga koranen. Därmed sammanfaller kritik av rättssystemet med en kritik av religionen.

Framförallt kan man inte säga att ett land står på medeltida nivå och samtidigt tro att landet ifråga ska vara tacksamt för påpekandet. Att sedan säga att ett lands lagar, som vilar på religiösa skrifter, inte har med religion att göra tyder bara på ren och skär dumhet. Det finns ett gammalt ordspråk ”Friskhetens rosa hy efterträds av eftertankens kranka blekhet”, något för Wallström och många andra att tänka på!

Det är skrämmande att en så inkompetent regering styr vårt land. Den torde vara den sämsta regering Sverige någonsin haft. Alliansen är delaktig genom att göra upp med regeringen i den så kallade decemberöverenskommelsen, i stället för att utnyttja möjligheten att sätta stopp för detta genom ett nyval.

Den här regeringen måste regeringen fällas innan den kommer att ställa till med stor skada för Sveriges folk!

BIM

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.