2015-03-24 06:00

2015-03-24 06:00

Dataspel är också sport

UNGDOMAR: irriterade föräldrarEn spelglad ungdom

Varje dag sitter tusentals barn och ungdomar framför datorn och det irriterar de flesta vuxna eftersom deras barn inte gör något annat än att sitta framför den fyrkantiga skärmen hela tiden. Många vuxna tycker att deras barn ska hålla på med sport istället men det är ju exakt vad de gör, d håller på med en så kallad E-sport.

Många vuxna är oroliga att deras barn ska tappa kontakten med sina vänner men oftast så är deras vänner också är inne i dataspel och man kan även träffa många nya vänner på grund av dataspelandet. Jag har själv träffat många nya vänner genom mitt dataspelande. Nu har även tv-kanaler börjat sända E-sport som exempel SVT och Kanal 6. Dom mest populära spelen är Counterstrike Global offensive, Dota2, Starcraft2 och League of legends. Smite är också ett växande spel men det är inte riktigt lika stort som de andra.

Det ska nu öppnas gymnasielinjer med E-sports-inriktning på Arlandagymnasiet strax utanför Stockholm och Voxnadalens gymnasium i Ovanåker. Dessa linjer kommer du att kunna ansöka till läsåret 2015/16. Jag anser att dataspel är lika mycket sport som till exempel innebandy.

Jag tycker att vuxna ska låta deras barn göra vad det de tycker är kul. Och att vuxna borde vara stöttande när det gäller deras barns val av sport, i det här fallet E-sport. Min pappa har inte varit den mest stöttande föräldern när det gäller mitt dataspelande men min mamma har varit mer accepterande till detta val, men hon är inte helt accepterande.

Varje dag sitter tusentals barn och ungdomar framför datorn och det irriterar de flesta vuxna eftersom deras barn inte gör något annat än att sitta framför den fyrkantiga skärmen hela tiden. Många vuxna tycker att deras barn ska hålla på med sport istället men det är ju exakt vad de gör, d håller på med en så kallad E-sport.

Många vuxna är oroliga att deras barn ska tappa kontakten med sina vänner men oftast så är deras vänner också är inne i dataspel och man kan även träffa många nya vänner på grund av dataspelandet. Jag har själv träffat många nya vänner genom mitt dataspelande. Nu har även tv-kanaler börjat sända E-sport som exempel SVT och Kanal 6. Dom mest populära spelen är Counterstrike Global offensive, Dota2, Starcraft2 och League of legends. Smite är också ett växande spel men det är inte riktigt lika stort som de andra.

Det ska nu öppnas gymnasielinjer med E-sports-inriktning på Arlandagymnasiet strax utanför Stockholm och Voxnadalens gymnasium i Ovanåker. Dessa linjer kommer du att kunna ansöka till läsåret 2015/16. Jag anser att dataspel är lika mycket sport som till exempel innebandy.

Jag tycker att vuxna ska låta deras barn göra vad det de tycker är kul. Och att vuxna borde vara stöttande när det gäller deras barns val av sport, i det här fallet E-sport. Min pappa har inte varit den mest stöttande föräldern när det gäller mitt dataspelande men min mamma har varit mer accepterande till detta val, men hon är inte helt accepterande.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.