2015-03-21 06:00

2015-03-21 06:00

Lär dem bete sig på internet

SOCIALA MEDIER: Näthat bakom ungdomars självmordEn trött användare av sociala medier

Varje dag beslutar sig ungdomar för att avsluta sina liv på grund efter att ha blivit utsatta för näthat. Jag vill få ett stopp på det här och spara dessa unga tjejers och killars liv.

Jag läser dagligen på unga tjejers och killars olika konton och där ser jag en hel del hat. Sidan www.ask.fm är ett stort problem och det är där jag ser mest hat. På sidan ställer man frågor anonymt och personen som får frågan ser då inte vem avsändaren är. Sociala medier är något nästan alla ungdomar använder i dagens samhälle och på alla nyhetssidor som delas på Facebook läste jag om 14-åriga Hannah som hängde sig på grund av näthat. Just denna artikel skrev nyheter24 om. Det första jag tänker på är hennes föräldrar, hur ska de hantera att deras dotter tog livet av sig på grund av att andra ungdomar inte kan hålla fingrarna i styr? Hur känner ni näthatare? Ni är mördare och borde dömas för era handlingar!

Varje år sker inte bara fullbordade självmord utan även en hel del självmordsförsök, vanligast är det bland tjejer och killar runt 15-24 år. Föräldrarna söker då psykiatrisk vård för sina barn. När ett barn blir nätmobbat beskriver de för kuratorer och psykologer att de har förlamande ångest, ätstörningar, självskadebeteende och självmordstankar.

Näthat är något vi alla vet att det existerar. Hur många fler ungdomar ska behöva dö innan vi gör något åt saken? Vi måste lära ungdomar hur man beter sig på internet och få ett stopp på detta hemska problem.

Varje dag beslutar sig ungdomar för att avsluta sina liv på grund efter att ha blivit utsatta för näthat. Jag vill få ett stopp på det här och spara dessa unga tjejers och killars liv.

Jag läser dagligen på unga tjejers och killars olika konton och där ser jag en hel del hat. Sidan www.ask.fm är ett stort problem och det är där jag ser mest hat. På sidan ställer man frågor anonymt och personen som får frågan ser då inte vem avsändaren är. Sociala medier är något nästan alla ungdomar använder i dagens samhälle och på alla nyhetssidor som delas på Facebook läste jag om 14-åriga Hannah som hängde sig på grund av näthat. Just denna artikel skrev nyheter24 om. Det första jag tänker på är hennes föräldrar, hur ska de hantera att deras dotter tog livet av sig på grund av att andra ungdomar inte kan hålla fingrarna i styr? Hur känner ni näthatare? Ni är mördare och borde dömas för era handlingar!

Varje år sker inte bara fullbordade självmord utan även en hel del självmordsförsök, vanligast är det bland tjejer och killar runt 15-24 år. Föräldrarna söker då psykiatrisk vård för sina barn. När ett barn blir nätmobbat beskriver de för kuratorer och psykologer att de har förlamande ångest, ätstörningar, självskadebeteende och självmordstankar.

Näthat är något vi alla vet att det existerar. Hur många fler ungdomar ska behöva dö innan vi gör något åt saken? Vi måste lära ungdomar hur man beter sig på internet och få ett stopp på detta hemska problem.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.