2015-03-20 06:00

2015-03-20 06:00

Oljan kan bli till sand

UTRIKESPOLITIK

Utrikesminister Margot Wallström har sagt att hon inte ångrar sin kritik mot Saudiarabiens bestraffningsmetoder, nämligen att de är ”medeltida”. Men vad anser hon om Palestinas/Hamas metoder att med motorfordon köra in bland folksamlingar i Israel och döda oskyldiga människor? En ”modern” metod som inte bör kritiseras? Och Hamas tidigare ofta praktiserade illdåd att smyga in självmordsbombare i bussar i Israel och döda och lemlästa oskyldiga människor.

Odiplomatiskt

Utrikesminister Margot Wallström har sagt att hon inte ångrar sin kritik mot Saudiarabiens bestraffningsmetoder, nämligen att de är ”medeltida”. Men vad anser hon om Palestinas/Hamas metoder att med motorfordon köra in bland folksamlingar i Israel och döda oskyldiga människor? En ”modern” metod som inte bör kritiseras? Och Hamas tidigare ofta praktiserade illdåd att smyga in självmordsbombare i bussar i Israel och döda och lemlästa oskyldiga människor.

Odiplomatiskt

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.