2015-03-20 06:00

2015-03-20 06:00

Bättre skydd för djur behövs

PLÅGAS

Gång på gång kommer det fram att djur plågats under lång tid med myndigheters vetskap. Om ett djur lider och dess ägare uppenbart inte tar hand om det på rätt sätt är det rimligt att ett ingripande sker. Under tiden som myndigheter av någon anledning avvaktar fortsätter djuret att plågas, ibland med döden som utgång. De stackars djuren är helt utlämnade till människors godtycke. Varför tillåts detta?


Eva

Gång på gång kommer det fram att djur plågats under lång tid med myndigheters vetskap. Om ett djur lider och dess ägare uppenbart inte tar hand om det på rätt sätt är det rimligt att ett ingripande sker. Under tiden som myndigheter av någon anledning avvaktar fortsätter djuret att plågas, ibland med döden som utgång. De stackars djuren är helt utlämnade till människors godtycke. Varför tillåts detta?


Eva

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.