2015-03-14 06:00

2015-03-14 06:00

Varning för att vistas i Karlstad

VILKS:

Bra att Karlstads universitet sa nej till Lars Vilks! Tyvärr har Karlstads kommun sagt ja och hyrt ut en lokal till Paula Holst, aktiv i Moderaterna och ordförande för Utrikespolitiska föreningen i Karlstad, som har bjudit in Vilks för att tala i ämnet yttrandefrihet.

Vilks enda merit för detta är att han har haft det dåliga omdömet att genom en nidteckning av den muslimska världens andlige ledare provocerat och gjort sig till ovän med sådär en miljard troende muslimer i världen. Kan verkligen lagstiftningen om yttrandefrihet ligga som grund för att detta är helt okej?

Vad som inte är lagstiftat om är sunt förnuft, att inte provocera, att visa hänsyn till andras uppfattningar, religion med mera. Vi har ju en lag om religionsfrihet! Det vill säga att man får vara muslim, kristen, jude, buddist med mera i Sverige.

Kan det verkligen vara lagens mening att vi ska riskera oskyldiga medborgares liv och hälsa genom att återigen ha det dåliga omdömet att medge Vilks provokationer i Karlstad och dessutom låta dessa oskyldiga medborgare via skattsedeln betala polisbevakning och ökad sjukvårdsberedskap?

Nej, låt Vilks hålla tyst med sina provokationer, som inte har med yttrandefrihet att göra. Den ska förstås vara kvar!

Om nu ändå Vilks kommer att tillåtas provocera igen i Karlstad den 16 mars, så ber jag alla Karlstadsbor att hålla sig borta från centrala stan med hänsyn till sin egen personliga säkerhet.

Ställ in 16 mars-provokationen!

Bra att Karlstads universitet sa nej till Lars Vilks! Tyvärr har Karlstads kommun sagt ja och hyrt ut en lokal till Paula Holst, aktiv i Moderaterna och ordförande för Utrikespolitiska föreningen i Karlstad, som har bjudit in Vilks för att tala i ämnet yttrandefrihet.

Vilks enda merit för detta är att han har haft det dåliga omdömet att genom en nidteckning av den muslimska världens andlige ledare provocerat och gjort sig till ovän med sådär en miljard troende muslimer i världen. Kan verkligen lagstiftningen om yttrandefrihet ligga som grund för att detta är helt okej?

Vad som inte är lagstiftat om är sunt förnuft, att inte provocera, att visa hänsyn till andras uppfattningar, religion med mera. Vi har ju en lag om religionsfrihet! Det vill säga att man får vara muslim, kristen, jude, buddist med mera i Sverige.

Kan det verkligen vara lagens mening att vi ska riskera oskyldiga medborgares liv och hälsa genom att återigen ha det dåliga omdömet att medge Vilks provokationer i Karlstad och dessutom låta dessa oskyldiga medborgare via skattsedeln betala polisbevakning och ökad sjukvårdsberedskap?

Nej, låt Vilks hålla tyst med sina provokationer, som inte har med yttrandefrihet att göra. Den ska förstås vara kvar!

Om nu ändå Vilks kommer att tillåtas provocera igen i Karlstad den 16 mars, så ber jag alla Karlstadsbor att hålla sig borta från centrala stan med hänsyn till sin egen personliga säkerhet.

Ställ in 16 mars-provokationen!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.