2015-03-14 06:00

2015-03-14 06:00

Margot Wallström borde avgå

UTRIKESPOLITIK:

Carl Bildt har en djup förståelse, insikt och erfarenhet vad avser komplicerade regionala och internationella situationer. Om man, som Margot Wallström, har skippat utbildning och i stället premierat karriär inom rörelsen blir det som det blir...

Med grundskola i bagaget kan man inte kompensera avsaknad av kunskap och erfarenhet med hedersdoktortitlar. Att sedan kallas ”diplomat” bara för att man har krupit runt Bryssels dunkla korridorer är för mig lätt skrattretande. Socialdemokraterna har haft många kompetenta diplomater i sina led. Att tillsätta en yvig virrpanna som Wallström på den kanske viktigaste ministerposten vi har är synnerligen dumdristigt. Då regeringen också står och faller med stöd från opportunisterna från gröna vänstern blir ekvationen ännu mer komplicerad.

Sverige har gjort bort sig totalt i denna fråga och det enda som kan återställa landets anseende som ett viktigt inslag i en objektiv debatt är att utrikesministern ställer sin plats till förfogande, eller ännu bättre att misstroendevotum yttras mot regeringen och att nyval blir resultatet.

Ivern att hålla borta 13 procent av landets väljare från inflytande, har i stället resultatet att gröna extremister styr landets utrikespolitik. Först med ett prematurt erkännande av Palestina, som de facto kontrolleras av terrororganisationen Hamas, och nu med havererade relationer till inte bara Saudiarabien utan hela arabvärlden. Är det det priset svensk exportindustri måste betala för att Sjuklövern med alla medel ska undvika kontakt med SD?

Värmlänning, svensk, bekymrad

Carl Bildt har en djup förståelse, insikt och erfarenhet vad avser komplicerade regionala och internationella situationer. Om man, som Margot Wallström, har skippat utbildning och i stället premierat karriär inom rörelsen blir det som det blir...

Med grundskola i bagaget kan man inte kompensera avsaknad av kunskap och erfarenhet med hedersdoktortitlar. Att sedan kallas ”diplomat” bara för att man har krupit runt Bryssels dunkla korridorer är för mig lätt skrattretande. Socialdemokraterna har haft många kompetenta diplomater i sina led. Att tillsätta en yvig virrpanna som Wallström på den kanske viktigaste ministerposten vi har är synnerligen dumdristigt. Då regeringen också står och faller med stöd från opportunisterna från gröna vänstern blir ekvationen ännu mer komplicerad.

Sverige har gjort bort sig totalt i denna fråga och det enda som kan återställa landets anseende som ett viktigt inslag i en objektiv debatt är att utrikesministern ställer sin plats till förfogande, eller ännu bättre att misstroendevotum yttras mot regeringen och att nyval blir resultatet.

Ivern att hålla borta 13 procent av landets väljare från inflytande, har i stället resultatet att gröna extremister styr landets utrikespolitik. Först med ett prematurt erkännande av Palestina, som de facto kontrolleras av terrororganisationen Hamas, och nu med havererade relationer till inte bara Saudiarabien utan hela arabvärlden. Är det det priset svensk exportindustri måste betala för att Sjuklövern med alla medel ska undvika kontakt med SD?

Värmlänning, svensk, bekymrad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.