2015-03-14 06:00

2015-03-14 06:00

Kamp mot och med kränkningar

KARLSTAD:

I det senaste personalbladet från Karlstads kommun kan vi läsa om att informatörerna i kommunen har tagit tag i de omedvetna kränkningar som kan ske bland kommunens anställda. Vi ska uttrycka oss mer könsneutralt och även mer jämlikt när det gäller andra diskrimineringsgrunder. Vi ska till exempel inte säga ta en bensträckare utan hellre säga ta en rast. Förmodligen är det för att inte vara kränkande mot de som är rörelsehindrade.

Det känns bra att kommunen äntligen har satt ned foten i denna fråga. Oj, förlåt! Nu kränkte jag kanske någon? Jag är helt övertygad om att informatörerna har haft mycket kött på benen när de har diskuterat denna fråga. Förlåt, alla ni som har amputerade ben! Informatörerna har jobbat hårt med dessa frågor vad jag har hört. Förlåt, alla döva! Jag tycker att det är viktigt att alla anställda följer dessa regler annars blir bestämmelserna ganska tandlösa. Oj, förlåt igen!

För att undvika diskriminering borde vi ha ännu tydligare gränser. Förlåt, ni som inte klarar att dra gränser! De kommunanställda borde exempelvis inte få pudra näsan. Och varför finns det inga hen- toaletter? Det ska bli spännande att följa kommunens arbete mot diskriminering, som sagt. Förlåt, alla stumma! Vi får se hur detta går. Förlåt, alla blinda!

Eftertänksam

I det senaste personalbladet från Karlstads kommun kan vi läsa om att informatörerna i kommunen har tagit tag i de omedvetna kränkningar som kan ske bland kommunens anställda. Vi ska uttrycka oss mer könsneutralt och även mer jämlikt när det gäller andra diskrimineringsgrunder. Vi ska till exempel inte säga ta en bensträckare utan hellre säga ta en rast. Förmodligen är det för att inte vara kränkande mot de som är rörelsehindrade.

Det känns bra att kommunen äntligen har satt ned foten i denna fråga. Oj, förlåt! Nu kränkte jag kanske någon? Jag är helt övertygad om att informatörerna har haft mycket kött på benen när de har diskuterat denna fråga. Förlåt, alla ni som har amputerade ben! Informatörerna har jobbat hårt med dessa frågor vad jag har hört. Förlåt, alla döva! Jag tycker att det är viktigt att alla anställda följer dessa regler annars blir bestämmelserna ganska tandlösa. Oj, förlåt igen!

För att undvika diskriminering borde vi ha ännu tydligare gränser. Förlåt, ni som inte klarar att dra gränser! De kommunanställda borde exempelvis inte få pudra näsan. Och varför finns det inga hen- toaletter? Det ska bli spännande att följa kommunens arbete mot diskriminering, som sagt. Förlåt, alla stumma! Vi får se hur detta går. Förlåt, alla blinda!

Eftertänksam

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.