2015-03-13 06:00

2015-03-13 06:00

Kurs i diplomati föreslås

SVERIGE: Wallström har kört över Löfven

Vem är egentligen statsminister i Sverige av i dag, Stefan Löfven eller Margot Wallström?

Tidigare eventuell respekt för politikern Margot Wallström har nu börjat krackelera å det värsta. Då sossarna förlorade regeringsmakten 2006 ställde hon inte upp på minsta sätt för att hjälpa sitt parti att återta makten utan försåg sig med ett antal ytterst välavlönade FN-uppdrag utan att där åstadkomma något mer än ett överfyllt bankkonto för egen del, och därmed en mer än tryggad ålderdom.

Nu, när sossarna långt om länge, och med hjälp av ett mer än ömkligt minoritetsparti, med knapp majoritet har återtagit makten – då kommer Wallström ångande som ett jehu på sina höga hästar och kör över Löfven så att det skriker. Hon fattar genast ett eget beslut, över alla svenska medborgare och skattebetalares huvuden, som gäller ett erkännande av Palestina. Och genom att i all hast ha lyckats att krossa för Sverige förmånliga handelskontrakt med Saudiarabien, ställs 10 000-tals svenska arbetare utan arbete. Men å andra sidan har hon ordnat jobb för franska arbetare, som nu får arbete i åratal framöver.

Hurra för våra politiska snillen!

Vad gör Stefan Löfven med anledning av detta? Om han har minsta stake, så borde han skicka den giriga och maktfullkomliga tanten på en nybörjarkurs i diplomati.

Berra

Vem är egentligen statsminister i Sverige av i dag, Stefan Löfven eller Margot Wallström?

Tidigare eventuell respekt för politikern Margot Wallström har nu börjat krackelera å det värsta. Då sossarna förlorade regeringsmakten 2006 ställde hon inte upp på minsta sätt för att hjälpa sitt parti att återta makten utan försåg sig med ett antal ytterst välavlönade FN-uppdrag utan att där åstadkomma något mer än ett överfyllt bankkonto för egen del, och därmed en mer än tryggad ålderdom.

Nu, när sossarna långt om länge, och med hjälp av ett mer än ömkligt minoritetsparti, med knapp majoritet har återtagit makten – då kommer Wallström ångande som ett jehu på sina höga hästar och kör över Löfven så att det skriker. Hon fattar genast ett eget beslut, över alla svenska medborgare och skattebetalares huvuden, som gäller ett erkännande av Palestina. Och genom att i all hast ha lyckats att krossa för Sverige förmånliga handelskontrakt med Saudiarabien, ställs 10 000-tals svenska arbetare utan arbete. Men å andra sidan har hon ordnat jobb för franska arbetare, som nu får arbete i åratal framöver.

Hurra för våra politiska snillen!

Vad gör Stefan Löfven med anledning av detta? Om han har minsta stake, så borde han skicka den giriga och maktfullkomliga tanten på en nybörjarkurs i diplomati.

Berra

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.