2015-03-13 06:00

2015-03-13 06:00

Anhöriga till vårdtagare borde ställa högre krav

GRUMS KOMMUN: Oro inför vården i sommar

Den 11/3 skrev kommunalrådet Leif Haraldsson om satsningen på vården i Grums kommun 2015. Så bra det låter. Men vi fast anställda undersköterskor går på knäna, likaså sjuksköterskorna. Det bevisas av den höga uppsägningsstatistiken.

Lönerna släpar i förhållande till andra kommuner. Några äldreboenden har väldigt dåliga chefer. Och hur tror kommunledningen att denna sommar ska bli? De sjuksköterskor som förra sommaren fick 5 000–6 000 kronor per natt i extra lön när de jobbade och täckte upp för varandra, hur ska de få ut dem i år utan samma lön?

Vi förstår att både fast personal och bra vikarier söker sig härifrån, för vi anställda orkar inte så mycket mer. Så jag hoppas Grums kommun kan locka till sig många undersköterskor, när vi ordinarie blir sjukskrivna i sommar – för så kommer det att bli!

Och ni anhöriga... Om ni vill ha era kära här, så börja ifrågasätta mer och ställ krav! Som anhöriga har ni mer att säga till om än ni tror.

Fattig, snart utbränd

Den 11/3 skrev kommunalrådet Leif Haraldsson om satsningen på vården i Grums kommun 2015. Så bra det låter. Men vi fast anställda undersköterskor går på knäna, likaså sjuksköterskorna. Det bevisas av den höga uppsägningsstatistiken.

Lönerna släpar i förhållande till andra kommuner. Några äldreboenden har väldigt dåliga chefer. Och hur tror kommunledningen att denna sommar ska bli? De sjuksköterskor som förra sommaren fick 5 000–6 000 kronor per natt i extra lön när de jobbade och täckte upp för varandra, hur ska de få ut dem i år utan samma lön?

Vi förstår att både fast personal och bra vikarier söker sig härifrån, för vi anställda orkar inte så mycket mer. Så jag hoppas Grums kommun kan locka till sig många undersköterskor, när vi ordinarie blir sjukskrivna i sommar – för så kommer det att bli!

Och ni anhöriga... Om ni vill ha era kära här, så börja ifrågasätta mer och ställ krav! Som anhöriga har ni mer att säga till om än ni tror.

Fattig, snart utbränd

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.