2015-03-11 06:00

2015-03-11 06:00

Dags att lyfta blicken och se mot horisonten

GRUMS KOMMUN: Tjänsten som tillväxtstrateg betalar sig snabbt

Svar till signaturen Orvar (NWT 27/2):

Jag tycker också att vi ska satsa på äldrevården, och det gör vi: under 2015 har vi satsat 1,3 miljoner kronor extra. Vi har lagt 600 000 på att få fler heltider inom äldreomsorgen, och vi har även satsat 700 000 på aktiviteter vid våra äldreboenden. Detta här genererat att vi har 15 medarbetare inom äldreomsorgen som har gått från att jobba 75 procent till att jobba heltid. Det tycker jag är ett steg i rätt riktning.

Förhoppningsvis kan vi fortsätta att satsa pengar på både äldre och yngre men då krävs det att vi kan behålla de medborgare vi har i kommunen och även skapa nya jobb, så att vi kan fortsätta att utveckla vår kommun.

Så här ser vi på satsningen på en ny tjänst som tillväxtstrateg: kan vi skapa ett enda nytt jobb, bilda ett enda nytt nätverk eller lyckas ta hem ett enda EU-bidrag till Grums som skapar framtidstro, så är tjänsten redan betald.

Att ha ett jobb är ett steg in i vuxenlivet och huvudnyckeln till att skapa sig en identitet i samhället. Ska vi bidra med att skapa fler jobb i kommunen så är den här tjänsten oerhört viktig.

Våra företagare har i många år tyckt att kommunen inte lyssnat på dem och inte drivit näringslivsfrågor offensivt. Det är en viktig synpunkt som vi har tagit till oss. Nu är det dags att lyfta blicken från fötterna och titta mot horisonten.

Leif Haraldsson

Kommunalråd Grums kommun

Svar till signaturen Orvar (NWT 27/2):

Jag tycker också att vi ska satsa på äldrevården, och det gör vi: under 2015 har vi satsat 1,3 miljoner kronor extra. Vi har lagt 600 000 på att få fler heltider inom äldreomsorgen, och vi har även satsat 700 000 på aktiviteter vid våra äldreboenden. Detta här genererat att vi har 15 medarbetare inom äldreomsorgen som har gått från att jobba 75 procent till att jobba heltid. Det tycker jag är ett steg i rätt riktning.

Förhoppningsvis kan vi fortsätta att satsa pengar på både äldre och yngre men då krävs det att vi kan behålla de medborgare vi har i kommunen och även skapa nya jobb, så att vi kan fortsätta att utveckla vår kommun.

Så här ser vi på satsningen på en ny tjänst som tillväxtstrateg: kan vi skapa ett enda nytt jobb, bilda ett enda nytt nätverk eller lyckas ta hem ett enda EU-bidrag till Grums som skapar framtidstro, så är tjänsten redan betald.

Att ha ett jobb är ett steg in i vuxenlivet och huvudnyckeln till att skapa sig en identitet i samhället. Ska vi bidra med att skapa fler jobb i kommunen så är den här tjänsten oerhört viktig.

Våra företagare har i många år tyckt att kommunen inte lyssnat på dem och inte drivit näringslivsfrågor offensivt. Det är en viktig synpunkt som vi har tagit till oss. Nu är det dags att lyfta blicken från fötterna och titta mot horisonten.

Leif Haraldsson

Kommunalråd Grums kommun

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.