2015-03-07 06:00

2015-03-07 06:00

Riksbanken tänker fel

EKONOMI:

”Riksbanken vill gasa och bromsa samtidigt” kunde vi nyligen läsa i NWT. Om man gör en konsekvensanalys av Riksbankens förehavande, vilket resultat blir det då? Varenda människa med sunt förnuft, även de som inte har något körkort, vet att man blir stående. Vore det inte bättre att göra ingenting, varken gasa eller bromsa? Man får samma resultat och undgår att slösa bort resurser för drivmedel och bromsbelägg.

Gottfried von der Pfalz

”Riksbanken vill gasa och bromsa samtidigt” kunde vi nyligen läsa i NWT. Om man gör en konsekvensanalys av Riksbankens förehavande, vilket resultat blir det då? Varenda människa med sunt förnuft, även de som inte har något körkort, vet att man blir stående. Vore det inte bättre att göra ingenting, varken gasa eller bromsa? Man får samma resultat och undgår att slösa bort resurser för drivmedel och bromsbelägg.

Gottfried von der Pfalz

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.