2015-03-07 06:00

2015-03-07 06:00

Ingen trygghet med trygghetscentrum

Grums:

Jag har just läst igenom Vårt Grums där det berättas om den nya avdelningen som kommer att lyda under medborgarkontoret.

Visst låter det fantastiskt med ökad trygghet, tillgänglighet, prioriterade områden, polisnärvaro, mångfald och miljöer. Men det är ändå bara en kontorslösning. Man kan aldrig tro att man kan lösa alla problemen från kontoret. Polisen ska visst vara där någon dag i veckan och samverka med någon? Vi som bor ute i kommunen kommer aldrig att känna oss något tryggare bara för att det finns någon ny avdelning i kommunhuset.

Kommunen har under flera års tid vetat om drogerna och alla de som kör påverkade runt om i kommunen och aldrig tagit det till sig och gjort något i denna fråga. Det finns redan tjänstemän på kontoret som ska sköta detta och borde fattat galoppen för länge sedan men aldrig krökt ett finger.

Medborgarekontoret åkte för några år sedan runt i kommunen och hade öppet hus med frågestund där vi som bor här fick ställa frågor. Men problemet var att man inte tog till sig folkets vilja och tyckande. Man skriver alltför ofta i Vårt Grums hur allt är så bra och fint med fina texter, bilder och mål med mera.

Fysisk närvaro skulle vara mycket bättre och ge mycket bättre resultat.

Det ska bli intressant att se Uppdrag granskning på tv nästa vecka där man lyfter fram problemen som finns i kommunen och som de styrande har missat.

Det skulle visst vara någon baktävling i kommunen som kommunchefen skulle vara domare i. Jag får baka en kladdkaka och ställa upp med till kommunchefen.

Orvar

Jag har just läst igenom Vårt Grums där det berättas om den nya avdelningen som kommer att lyda under medborgarkontoret.

Visst låter det fantastiskt med ökad trygghet, tillgänglighet, prioriterade områden, polisnärvaro, mångfald och miljöer. Men det är ändå bara en kontorslösning. Man kan aldrig tro att man kan lösa alla problemen från kontoret. Polisen ska visst vara där någon dag i veckan och samverka med någon? Vi som bor ute i kommunen kommer aldrig att känna oss något tryggare bara för att det finns någon ny avdelning i kommunhuset.

Kommunen har under flera års tid vetat om drogerna och alla de som kör påverkade runt om i kommunen och aldrig tagit det till sig och gjort något i denna fråga. Det finns redan tjänstemän på kontoret som ska sköta detta och borde fattat galoppen för länge sedan men aldrig krökt ett finger.

Medborgarekontoret åkte för några år sedan runt i kommunen och hade öppet hus med frågestund där vi som bor här fick ställa frågor. Men problemet var att man inte tog till sig folkets vilja och tyckande. Man skriver alltför ofta i Vårt Grums hur allt är så bra och fint med fina texter, bilder och mål med mera.

Fysisk närvaro skulle vara mycket bättre och ge mycket bättre resultat.

Det ska bli intressant att se Uppdrag granskning på tv nästa vecka där man lyfter fram problemen som finns i kommunen och som de styrande har missat.

Det skulle visst vara någon baktävling i kommunen som kommunchefen skulle vara domare i. Jag får baka en kladdkaka och ställa upp med till kommunchefen.

Orvar

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.