2015-03-07 06:00

2015-03-07 06:00

Förbjud förare att använda mobiltelefon

TRAFIK:

Måndagen den 2 mars klockan ett på dagen var det nära en olycka på övergångsstället på Skoghallsvägen i Karlstad.

Min fru och jag närmade oss det ljusreglerade övergångstället vid korsningen Skoghallsvägen och Mejerigatan. Jag tryckte på knappen och det slog om till rött för bilisterna och vi skulle börja gå. Jag gick men min fru tvekade. Halvvägs ut i vägen märkte jag att bilen som närmade sig inte saktade ned och att föraren inte såg mig. Jag ryggade tillbaka och såg föraren passera och prata i mobiltelefon. Föraren lade inte märke till mig eller det röda ljuset. Jag hann bara uppfatta AYT men inte siffrorna på registreringsskylten.

Slutsats: vi måste få ett förbud för förare av fordon att prata i mobil. Den Kalle Anka-lag som vi har är detsamma som om vi hade en lag om att det går bra att dricka sprit som bilförare bara man inte är trafikfarlig. En sådan lag har vi inte, som vi alla vet, utan det är förbjudet att dricka sprit när man ska köra bil.

Laurentius T

Måndagen den 2 mars klockan ett på dagen var det nära en olycka på övergångsstället på Skoghallsvägen i Karlstad.

Min fru och jag närmade oss det ljusreglerade övergångstället vid korsningen Skoghallsvägen och Mejerigatan. Jag tryckte på knappen och det slog om till rött för bilisterna och vi skulle börja gå. Jag gick men min fru tvekade. Halvvägs ut i vägen märkte jag att bilen som närmade sig inte saktade ned och att föraren inte såg mig. Jag ryggade tillbaka och såg föraren passera och prata i mobiltelefon. Föraren lade inte märke till mig eller det röda ljuset. Jag hann bara uppfatta AYT men inte siffrorna på registreringsskylten.

Slutsats: vi måste få ett förbud för förare av fordon att prata i mobil. Den Kalle Anka-lag som vi har är detsamma som om vi hade en lag om att det går bra att dricka sprit som bilförare bara man inte är trafikfarlig. En sådan lag har vi inte, som vi alla vet, utan det är förbjudet att dricka sprit när man ska köra bil.

Laurentius T

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.