2015-03-07 06:00

2015-03-07 06:00

Administrationen är sjuk och galen

VÄRMLAND:

Värmländsk offentlig administration tycker jag saknar all kontakt med sans och förnuft. Jag medger att jag kan vara lika vag i den uppfattningen som vad ansvariga politiker tycker det behövs för att administrera 270 000 människor.

Jag går i gång på signaturen Orvar på insändarsidan 27/2. Socialdemokraterna i Grums vill enligt honom tillsätta en tjänst som näringslivsutvecklare enbart för Grums kommun. Hur många näringslivsutvecklare finns det i Värmlands 16 kommuner? Jag anar att det finns alltför många som har en ytterst otacksam uppgift. Oprecisa uppgifter från politikerna som hoppas på att vederbörande ska kunna ta ner månen åt dem. Jag förstår att tjänstemännen inte ska jobba ensamma utan, som Orvar påpekar, finns det i kommunen kompetenta tjänstemän att bolla idéer mot. Och inte enbart i den egna kommunen finns kompetenta kolleger utan ordnas möten med motsvarande tjänstemän i Region Värmland kan idéer om samarbete över kommungränserna få betydande effekter eller i varje fall kan kommunrepresentanten ha förhoppningar om sådana.

Något är galet, sjukt, grymt och kosmiskt fel med den värmländska offentliga administrationen. Vi värmlänningar måste skärpa oss och tänka till när vi röstar nästa gång!

Säfflefödd

Värmländsk offentlig administration tycker jag saknar all kontakt med sans och förnuft. Jag medger att jag kan vara lika vag i den uppfattningen som vad ansvariga politiker tycker det behövs för att administrera 270 000 människor.

Jag går i gång på signaturen Orvar på insändarsidan 27/2. Socialdemokraterna i Grums vill enligt honom tillsätta en tjänst som näringslivsutvecklare enbart för Grums kommun. Hur många näringslivsutvecklare finns det i Värmlands 16 kommuner? Jag anar att det finns alltför många som har en ytterst otacksam uppgift. Oprecisa uppgifter från politikerna som hoppas på att vederbörande ska kunna ta ner månen åt dem. Jag förstår att tjänstemännen inte ska jobba ensamma utan, som Orvar påpekar, finns det i kommunen kompetenta tjänstemän att bolla idéer mot. Och inte enbart i den egna kommunen finns kompetenta kolleger utan ordnas möten med motsvarande tjänstemän i Region Värmland kan idéer om samarbete över kommungränserna få betydande effekter eller i varje fall kan kommunrepresentanten ha förhoppningar om sådana.

Något är galet, sjukt, grymt och kosmiskt fel med den värmländska offentliga administrationen. Vi värmlänningar måste skärpa oss och tänka till när vi röstar nästa gång!

Säfflefödd

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.