2015-03-02 06:00

2015-03-02 06:00

Pensionärersom svälter

FATTIGDOM:

Svar till Jan-Erik Högström (NWT 23/2):

Ja, man kan undra om SE-Bankens chef Annika Falkengren är värd då mycket pengar – nästan 30 miljoner kronor om året!

Själv har jag som ensamstående kvinna 12 000 per månad i pension. Det räcker till mat och räkningar. Nästa år, när jag blir 65, får jag 1 500 mindre. Jag kan inte äta mig mätt alla dagar i månaden och inte köpa kläder – det skedde senast för tre år sedan – med mera. Har lust att göra som tiggarna utanför våra butiker, men om jag satt där skulle jag väl inte få en krona...

Alla människor kan inte pensionsspara. Vi är många som faktiskt svälter.

Nu lämnar jag SE-Banken!

Förbannad

Svar till Jan-Erik Högström (NWT 23/2):

Ja, man kan undra om SE-Bankens chef Annika Falkengren är värd då mycket pengar – nästan 30 miljoner kronor om året!

Själv har jag som ensamstående kvinna 12 000 per månad i pension. Det räcker till mat och räkningar. Nästa år, när jag blir 65, får jag 1 500 mindre. Jag kan inte äta mig mätt alla dagar i månaden och inte köpa kläder – det skedde senast för tre år sedan – med mera. Har lust att göra som tiggarna utanför våra butiker, men om jag satt där skulle jag väl inte få en krona...

Alla människor kan inte pensionsspara. Vi är många som faktiskt svälter.

Nu lämnar jag SE-Banken!

Förbannad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.