2015-02-28 06:00

2015-02-28 06:00

Rumäner – åk hem!

TIGGARE:

Jag kan inte längre vara tyst. Den senaste tiden har det i Karlstad ökat något otroligt med tiggare och försäljare av tidningar för rumänska folket. Det är inte längre enbart tiggare som sitter utanför butiksentréer, de går också runt och tigger pengar. När det gäller försäljare av tidningarna, så går det snart inte att gå någonstans på stan utan att man blir påhoppad.

Detta tycker jag är mycket jobbigt och besvärande, men inte nog med detta. Min sambo blev nyligen rånad av tre killar, med största sannolikhet från Rumänien. De lyckades se min sambos kod inne i en livsmedelsbutik i centrala Karlstad. De följde efter henne och rånade henne. De tog sambons plånbok innehållande bland annat ett bankkort. Inom sju–åtta minuter efter rånet plockade de ut 16 500 kronor från min sambos bankkonto.

Jag har fram till nu haft stort medlidande med de rumänska människor som tigger i Karlstad, men jag måste vara ärlig och medge att jag nu helst ser att dessa människor åker tillbaka till sitt hemland.

Det måste vara bättre att Sverige ger ekonomiskt stöd till Rumänien, pengar som är direkt riktade mot dessa människor som nu tvingas resa till Sverige och tigga... och begå brott.

Förtvivlad svensk medborgare

Jag kan inte längre vara tyst. Den senaste tiden har det i Karlstad ökat något otroligt med tiggare och försäljare av tidningar för rumänska folket. Det är inte längre enbart tiggare som sitter utanför butiksentréer, de går också runt och tigger pengar. När det gäller försäljare av tidningarna, så går det snart inte att gå någonstans på stan utan att man blir påhoppad.

Detta tycker jag är mycket jobbigt och besvärande, men inte nog med detta. Min sambo blev nyligen rånad av tre killar, med största sannolikhet från Rumänien. De lyckades se min sambos kod inne i en livsmedelsbutik i centrala Karlstad. De följde efter henne och rånade henne. De tog sambons plånbok innehållande bland annat ett bankkort. Inom sju–åtta minuter efter rånet plockade de ut 16 500 kronor från min sambos bankkonto.

Jag har fram till nu haft stort medlidande med de rumänska människor som tigger i Karlstad, men jag måste vara ärlig och medge att jag nu helst ser att dessa människor åker tillbaka till sitt hemland.

Det måste vara bättre att Sverige ger ekonomiskt stöd till Rumänien, pengar som är direkt riktade mot dessa människor som nu tvingas resa till Sverige och tigga... och begå brott.

Förtvivlad svensk medborgare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.