2015-02-28 06:00

2015-02-28 06:00

Människor behandlas bedrövligt

ARBETSFÖRMEDLINGEN: Svarar varken via telefon eller mail

Som arbetssökande håller jag mig ständigt à jour angående lediga tjänster på arbetsmarknaden. Nu för tiden vill arbetsgivaren ofta ha ansökan inskickad via mail och det är helt okej, jag tycker mail är jättebra. Dock förväntar jag mig att jag skall få ett svar, åtminstone ett läskvitto som jag i de flesta fall begär att få, jag vill ju få bekräftat att min ansökan har kommit fram men de som klickar ja/okej på läskvittot är lätträknade. Av alla de jobbansökningar jag nu har skickat, och det är några stycken, har jag inte fått många svar, inte ens ett tack för visat intresse.

Med en sådan policy hos företaget kan man fundera på om man ens hade velat få ett arbete där. Det finns standardsvar som man kan formulera på ett vänligt sätt och sända som svar till den som faktiskt försöker få ett arbete. Jag har även i några fall varit i kontakt med, hör och häpna, arbetsförmedlingen och inte ens där får man svar, vare sig på telefon eller mail. Jag tycker det är bedrövligt att behandla människor på det viset. Kom inte och säg att det inte finns tid för det är jag övertygad om att det finns.

Alltför många som arbetar, inte alla märk väl, ägnar flera timmar dagligen åt att hålla sig up to date med sociala medier och surfa på internet med privata ärenden. Skärpning önskas, ge oss arbetssökande åtminstone ett svar så vi får besked om huruvida vi går vidare i rekryteringen eller ej. Vad beträffar arbetsförmedlingen och nonchalansen där är det under all kritik. Där står man som arbetslös med mössan i näven och blir informerad om hur man skall göra och inte göra och vad man får och inte får men när vi/jag vill ha feedback finns ingen att tillgå.

Jag har inga kontaktsvårigheter och är inte folkskygg men har fått både vett och etikett med mig i bagaget. Behandla folk som folk tack, en vacker dag kan det vara ombytta roller.

Sunt förnuft

Som arbetssökande håller jag mig ständigt à jour angående lediga tjänster på arbetsmarknaden. Nu för tiden vill arbetsgivaren ofta ha ansökan inskickad via mail och det är helt okej, jag tycker mail är jättebra. Dock förväntar jag mig att jag skall få ett svar, åtminstone ett läskvitto som jag i de flesta fall begär att få, jag vill ju få bekräftat att min ansökan har kommit fram men de som klickar ja/okej på läskvittot är lätträknade. Av alla de jobbansökningar jag nu har skickat, och det är några stycken, har jag inte fått många svar, inte ens ett tack för visat intresse.

Med en sådan policy hos företaget kan man fundera på om man ens hade velat få ett arbete där. Det finns standardsvar som man kan formulera på ett vänligt sätt och sända som svar till den som faktiskt försöker få ett arbete. Jag har även i några fall varit i kontakt med, hör och häpna, arbetsförmedlingen och inte ens där får man svar, vare sig på telefon eller mail. Jag tycker det är bedrövligt att behandla människor på det viset. Kom inte och säg att det inte finns tid för det är jag övertygad om att det finns.

Alltför många som arbetar, inte alla märk väl, ägnar flera timmar dagligen åt att hålla sig up to date med sociala medier och surfa på internet med privata ärenden. Skärpning önskas, ge oss arbetssökande åtminstone ett svar så vi får besked om huruvida vi går vidare i rekryteringen eller ej. Vad beträffar arbetsförmedlingen och nonchalansen där är det under all kritik. Där står man som arbetslös med mössan i näven och blir informerad om hur man skall göra och inte göra och vad man får och inte får men när vi/jag vill ha feedback finns ingen att tillgå.

Jag har inga kontaktsvårigheter och är inte folkskygg men har fått både vett och etikett med mig i bagaget. Behandla folk som folk tack, en vacker dag kan det vara ombytta roller.

Sunt förnuft

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.