2015-02-24 06:00

2015-02-24 06:00

Godhet har ett pris

INVANDRING:

Jag ser med varm förundran hur Sveriges folk öppnar sina hjärtan och med öppen famn tar emot alla dessa flyktingar, som nu strömmar in i vårt land. I otaliga manifestationer över hela vårt avlånga land ställer tusentals människor upp för invandrarna. Jag blir varm i själ och hjärta när jag ser all den kärlek som visas dem. Ideella organisationer och människor ställer frivilligt upp för att hjälpa de nyanlända till ett drägligt liv där de hamnar. Vår tro att alla våra invandrare är goda och att vi ska kunna leva tillsammans i ett integrerat, mångkulturellt samhälle är fast förankrat hos nästan alla svenskar.

Men, snällhet har ett pris. De nya svenskarna är alla trasiga människor, som traumatiserats av fruktansvärda händelser i de länder de flytt från. Vårt lilla land har långt ifrån alla de resurser som krävs för att laga alla dessa själar. Vi vill så mycket, men uppgiften är oss övermäktig.

Jag är rädd för att alla vi som trodde på ett mångkulturellt samhälle snart kommer att inse att det vi trodde på inte blev så bra. Mycket talar för att vi snart har ett samhälle med starka motsättningar mellan religiösa grupper och andra maktstrukturer. Ett labilt samhälle. Det räcker med att vi ser oss omkring. Vi som så starkt trodde på ett integrerat samhälle blir grymt besvikna, när vi inser att vi hade fel. Vår bitterhet kan lätt vändas mot nysvenskarna. Vår emotionella läggning kan förvandla oss från goda till onda människor. Så fungerar människan. Historien har visat detta.

I det här läget kommer de som från början varit motståndare till den enorma invandringen att vara de som försöker reparera samhället vi fått, på gott och ont. De har ingen bitterhet i bagaget. De visste redan från början vad som skulle hända.

Detta är mina funderingar. Jag hoppas att jag har fel.

Invandringsvänlig, trots allt

Jag ser med varm förundran hur Sveriges folk öppnar sina hjärtan och med öppen famn tar emot alla dessa flyktingar, som nu strömmar in i vårt land. I otaliga manifestationer över hela vårt avlånga land ställer tusentals människor upp för invandrarna. Jag blir varm i själ och hjärta när jag ser all den kärlek som visas dem. Ideella organisationer och människor ställer frivilligt upp för att hjälpa de nyanlända till ett drägligt liv där de hamnar. Vår tro att alla våra invandrare är goda och att vi ska kunna leva tillsammans i ett integrerat, mångkulturellt samhälle är fast förankrat hos nästan alla svenskar.

Men, snällhet har ett pris. De nya svenskarna är alla trasiga människor, som traumatiserats av fruktansvärda händelser i de länder de flytt från. Vårt lilla land har långt ifrån alla de resurser som krävs för att laga alla dessa själar. Vi vill så mycket, men uppgiften är oss övermäktig.

Jag är rädd för att alla vi som trodde på ett mångkulturellt samhälle snart kommer att inse att det vi trodde på inte blev så bra. Mycket talar för att vi snart har ett samhälle med starka motsättningar mellan religiösa grupper och andra maktstrukturer. Ett labilt samhälle. Det räcker med att vi ser oss omkring. Vi som så starkt trodde på ett integrerat samhälle blir grymt besvikna, när vi inser att vi hade fel. Vår bitterhet kan lätt vändas mot nysvenskarna. Vår emotionella läggning kan förvandla oss från goda till onda människor. Så fungerar människan. Historien har visat detta.

I det här läget kommer de som från början varit motståndare till den enorma invandringen att vara de som försöker reparera samhället vi fått, på gott och ont. De har ingen bitterhet i bagaget. De visste redan från början vad som skulle hända.

Detta är mina funderingar. Jag hoppas att jag har fel.

Invandringsvänlig, trots allt

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.