2015-02-24 06:00

2015-02-24 06:00

Äldreboende i stället för cykelbro

KARLSTAD:

Åter ett mångmiljonprojekt av tvivelaktigt slag. Räcker det inte med vindsnurrorna? Jag frågar politikerna: har det gjorts en ordentlig prognos över användningen av den planerade bron? Hur många kommer att betjänas av den? Hur många resor i genomsnitt per dygn/år?

De flesta av oss tar nog gärna närmaste vägen då vi ska någonstans. Se kartan över Karlstad: för Färjestadsborna blir den nya brovägen en rejäl omväg till centrum, södra och östra delen av staden, så det gäller att ha många vänner och bekanta i Råtorp om bron ska bli till glädje. För Råtorpsborna blir väl enda glädjen att lätt komma över till Färjestadshallen för att se FBK förlora. I övrigt blir nog bron ganska ointressant för dem.

För den som endast vill motionscykla, utan särskilt mål, är denna bro inte till större nytta. Här rör det sig om en satsning på cirka 50 miljoner kronor. Den summan kan kanske användas till bättre projekt, varför inte till exempel äldreboende?

Emotser med intresse svar från ansvariga politiker.

Åke på Åsen

Åter ett mångmiljonprojekt av tvivelaktigt slag. Räcker det inte med vindsnurrorna? Jag frågar politikerna: har det gjorts en ordentlig prognos över användningen av den planerade bron? Hur många kommer att betjänas av den? Hur många resor i genomsnitt per dygn/år?

De flesta av oss tar nog gärna närmaste vägen då vi ska någonstans. Se kartan över Karlstad: för Färjestadsborna blir den nya brovägen en rejäl omväg till centrum, södra och östra delen av staden, så det gäller att ha många vänner och bekanta i Råtorp om bron ska bli till glädje. För Råtorpsborna blir väl enda glädjen att lätt komma över till Färjestadshallen för att se FBK förlora. I övrigt blir nog bron ganska ointressant för dem.

För den som endast vill motionscykla, utan särskilt mål, är denna bro inte till större nytta. Här rör det sig om en satsning på cirka 50 miljoner kronor. Den summan kan kanske användas till bättre projekt, varför inte till exempel äldreboende?

Emotser med intresse svar från ansvariga politiker.

Åke på Åsen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.